Justnews.ro

Cetățeanul român Liviu Dumitru Andrei va fi extrădat în Spania, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât să respingă definitiv contestația acestuia împotriva încheierii penale nr. 30 din 26 martie 2020 a Curţii de Apel Alba Iulia, Secţia Penală. El este acuzat că, alături de Constantin Apreutesei, ar fi comis un omor prin împușcare și o tentativă de omor în Spania. Cei doi indivizi au fost depistați în urma cooperării prin rețeaua ENFAST dintre Poliția Română și autoritățile spaniole.

În vîrstă de 29 de ani, Liviu Dumitru Andrei a fost depistat și reținut în Sibiu, iar celălalt individ a fost capturat  la data de 21 februarie 2020, în municipiul Băileşti – județul Dolj. Potrivit unui comunicat al poliției, cele două persoane sunt cercetate de autoritățile judiciare spaniole, fiind bănuite că, împreună, la data de 15 noiembrie 2019, în localitatea Marbella-Spania, ar fi săvârșit infracțiunile de omor prin împușcare asupra unei persoane și tentativă de omor cu aceeași armă de foc asupra unei alte persoane, căreia i-au pus viața în pericol prin leziunile provocate prin împușcare.

În 2012, Liviu Dumitru Andrei a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru proxenetism, după ce a determinat trei minore să practice prostituția https://newsromania.net/justitie/un-traficant-de-droguri-din-uricani-si-un-proxenet-din-avrig-arestati-pentru-un-asasinat-comis-in-spania/

Cei doi urmăriți internațional au fost capturați în urma cooperării prin rețeaua ENFAST

  • N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri” , pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare. Rețeaua ENFAST a devenit operațională la data de 1 octombrie 2012 și permite cooperarea directă între structurile operative din cadrul polițiilor naționale ale statelor membre ale U.E.,  în toate aspectele legate de găsirea și arestarea urmăriților internațional. Scopul proiectului ENFAST este acela de a spori gradul de securitate în interiorul Uniunii Europene, prin creșterea eficienței în activitatea de urmărire și arestare a infractorilor  urmăriți internațional.

 

Alte articole