Daune morale de 4.000 de euro de la Crețulescu, Ciutacu și RomâniaTV pentru un fost polițist de penitenciar, asociat pe nedrept cu cazul Caracal

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât marți, 23 mai, să respingă recursul și să păstreze soluția dispusă de Curtea de Apel București, în procesul în care reclamantul Adrian Zaharia a solicitat daune morale jurnaliștilor Andreea Crețulescu și Victor Ciutacu, afaceristului din Caracal, Remus Codiță și societății Ridzone Computers SRL, care administrează postul de televiziune România TV.

În urmă cu un an, instanța de apel pronunțase următoarea soluție:

  • Solutia pe scurt: Admite apelurile. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: Obligă în solidar pârâţii Popescu Creţulescu Andreea- Ileana şi Rădoi Remus, iar pe pârâta Popescu Creţulescu Andreea- Ileanea în solidar şi cu pârâta SC Ridezone Computers SRL – postul România TV la plata către reclamant a sumei de 3.000 euro cu titlu de daune morale. Obligă în solidar pe pârâţii Ciutacu Victor – Gabriel şi pe SC Ridezone Computers SRL – postul România TV la plata către reclamant a sumei de 1.000 euro, cu titlu de daune morale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare. În caz de declarare, recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă. Pronunţarea deciziei se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 15.04.2022.

La fond, judecatoarea Denisa-Florina Lazăr-Bernea de la Tribunalul București hotărâse ca pârâții să-i plătească, în solidar, reclamantului Adrian Zaharia suma de 10.000 euro cu titlu de daune morale. De asemenea pârâții au fost obligați la publicarea dispozitivului hotărârii, timp de trei zile consecutive, pe postul ROMÂNIA TV în cadrul celor două emisiuni ”RO la raport” şi ‘’Punctul Culminant”, ca formă de reparare a prejudiciului moral adus onoarei, demnității, reputației și imaginii reclamantului, în raport de difuzarea în cadrul acestor emisiuni din datele de 25.09.2019, 01.10.2019 și 03.10.2019 a imaginii reclamantului, a afirmațiilor tendenţioase făcute la adresa acestuia în cadrul acestor emisiuni și asocierii persoanei reclamantului cu cazul Caracal cu privire la faptele penale ale numitului Dincă Gheorghe.

Adrian Zaharia, fost polițist de penitenciar la Penitenciarul București-Rahova si fost director al Cancelariei Prefecturii Olt, solicitase despăgubiri morale de 150.000 de euro. El a susținut în fața instanței că, în septembrie-octombrie 2019, în contextul scandalului izbucnit după uciderea celor două tinere din Caracal de către Gheorghe Dincă, cei doi jurnaliști ai postului RomâniaTV au difuzat imagini mai vechi (din 2014) cu fostul polițist de penitenciar pe când era dus la audieri de către DIICOT într-un dosar de trafic de persoane. Se sugera astfel că Adrian Zaharia ar fi fost implicat în faptele reprobabile ale lui Gheorghe Dincă. În plus, Adrian Zaharia solicitase prin email un drept la replică, care însă nu a fost difuzat.

foto: facebook.com

 

spot_img

Articole recente

NE REVEDEM MARȚI, 6 IUNIE 2023!

Suntem în mini-vacanță. Ne revedem marți, 6 iunie 2023!

Mai multe articole din aceeași categorie