Un fost executor judecătoresc din Botoșani, condamnat definitiv pentru că a prejudiciat BCR cu aproape 600.000 lei

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți, 2 martie, să respingă ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Popa Daniel şi partea civilă Banca Comercială Română S.A. împotriva sentinţei penale nr. 120 din 29 octombrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Suceava, Secţia penală şi pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 314/39/2018.

Fost executor judecătoresc în Dorohoi, Daniel Popa a fost găsit vinovat de delapidare, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare cu executare. Potrivit publicației Monitorul de Botoșani, Daniel Popa primise în 2015 spre executare un dosar în care un botoşănean urma să execute silit Banca Comercială Română, după o dispută comercială.  Banii, respectiv suma de 594.778,58 lei a fost virată de BCR în contul botoșăneanului, dar ulterior au dispărut din cont. Daniel Popa a dat vina pe un alt executor, din Suceava, dar procurorii au reușit să demonstreze că banii nu au putut fi retrași sau cheltuiți de către executorul sucevean. Povestea pe larg o puteți citi aici.

Daniel Popa mai avea o condamnare, de 1 an de închisoare cu suspendare, primită în 2015 pentru abuz în serviciu contra interereselor persoanelor. Monitorul de Botoșani menționează că fostul executor judecătoresc a fost reținut miercuri, 3 martie, de polițistii din Dorohoi și a fost apoi încarcerat.

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie