Un criminal periculos va fi trimis înapoi în România

Exclusivitate

Judecătorii români decid transferul unui periculos criminal dintr-un penitenciar din Italia într-unul din România

Instanța supremă a respins miercuri apelul formulat de persoana condamnată Zamfir Sebastian Marcel împotriva sentinței penale nr. 9/F din data de 17 ianuarie 2020, pronunțată de Curtea de Galați – Secţia penală şi pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 23/44/2020.

20 de ani de închisoare

Prin sentința penală a Curții de Apel Galați, s-a dispus ca persoana condamnată Zamfir Sebastian Marcel să execute în România pedeapsa cu închisoarea. Prin sentinţa penală nr.15 din 13.03.2018, pronunţată de Curtea de Apel din Roma – Reg.Gen. n 49/2017 – R.G.N.R. n.55528/2015, rămasă definitivă la data de 28.04.2018, i s-a aplicat condamnatului Zamfir Sebastian Marcel o pedeapsă de 20 de ani închisoare (7.300 de zile). Pedeapsa a fost aplicată pentru săvârşirea  infracţiunii de omucidere voluntară din Codul Penal italian, având corespondent în infracţiunea de omor calificat din Codul penal român şi a infracţiunii de furt organizat din Codul penal italian, având corespondent în infracţiunea de tâlhărie calificată în Codul penal român.

Crima oribilă

Potrivit publicației Gazeta romanească, Oliver Degenhardt, un cetăţean german în vârstă de 49 de ani, managerul unei societăţi multinaţionale de cosmetice,  a fost găsit mort în casa în care locuia de trei ani. Cadavrul său prezenta numeroase urme de violenţă, îndeosebi în zona capului şi a toracelui. Autopsia a relevat că moartea a intervenit ca urmare a unei asfixii cauzată de numeroasele traumatisme la torace. Fracturile fatale ar fi fost cauzate de mai multe lovituri cu piciorul. Germanul avea şi gâtul tăiat, au stabilit pompierii care au intervenit pentru a stinge focul pus de cei care îi luaseră viaţa bărbatului, cu scopul de a şterge urmele crimei.

Crimă cu tentă sexuală

Cu greu, anchetatorii au reușit să refacă ultimele clipe din viaţa bărbatului, cunoscut drept homosexual, şi au ajuns la concluzia că împrejurările în care acesta şi-a găsit sfârşitul au fost strâns legate de orientarea sa sexuală, dar şi de relaţia cu un grup de români, cu care se întâlnea frecvent. Printre ei se afla Sebastian Marcel Zamfir, un gălăţean în vârstă de 28 de ani, pe care îl cunoscuse pe o reţea de socializare. Din apartamentul devastat lipseau câteva obiecte de valoare ale victimei. Ancheta a stabilit că managerul a fost ucis pe timpul unei întâlniri de natură sexuală cu doi români cunoscuţi pe chat şi un amic de-al lor.

Două arestări în România, una în Norvegia

Publicația gălățeană Viața liberă  a scris că, a doua zi după comiterea faptei, trei tineri români, care au fost anterior în casa managerului german, au părăsit în grabă teritoriul Italiei. Doi au ajuns în România, Mădălin Drăgan fiind prins la Buzău, după ce i-au fost interceptate convorbirile telefonice. Acesta le-a dezvăluit poliţiştilor că unul dintre cei cu care a comis crima se afla şi el în ţară, mai exact la Galaţi. Astfel, Sebastian Zamfir a fost reţinut în localitatea de domiciliu, la sfârşitul lunii noiembrie. Un al treilea suspect, Constantin Cristinel Andronache, a fost localizat şi reţinut în localitatea norvegiană Ski. Criminalii au fost găsiți vinovați și ulterior condamnați definitiv de judecătorii italieni, în primăvara anului 2018.

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie