Justnews.ro

Un complet de judecată de la Secția a II-a Penală a Curții de Apel București a acceptat, chiar la primul termen de judecată, punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 11.01.2023 de către judecătorul de la Tribunalul Districtual Nicosia pe numele lui Rossides Klitos. Instanța românească a dispus predarea persoanei respective către autorităţile cipriote, cu respectarea regulii specialităţii.

Până la predarea către autoritățile cipriote, pe numele lui Rossides Klitos a fost emis un mandat de arestare pe o perioadă de 30 zile, respectiv de la 26.01.2023 la 24.02.2023, inclusiv.  Judecătorii au constatat că Rossides Klitos a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore la data de 25.01.2023, la orele 19.50. Soluția Curții de Apel București este definitivă.

Cine este Rossides Klitos

Rossides Klitos este un tânăr de 26 de ani, căutat pentru o serie de presupuse infracțiuni comise cu violență, respectiv răpire, spargere, furt și agresiune. Pe numele lui a fost emis, încă din luna mai a anului trecut, un  mandat internațional de arestare, în urma unei plângeri depuse de un bărbat de 67 de ani din Nicosia. Potrivit informațiilor puse la dispoziția opiniei publice de poliția cipriotă, victima a relatat că, în după-amiaza zilei de 25 aprilie 2022, un străin l-a păcălit să-l lase să intre în locuința sa, iar apoi i-a cerut bani sub amenințarea cuțitului. Suspectul ar fi condus apoi mașina bărbatului de 67 de ani, cu el înăuntru, la un alt apartament pe care acesta îl deținea în Strovolos, unde, sub amenințarea cuțitului, a deposedat victima de mai mulți bani și câteva bijuterii. Apoi individul l-ar fi obligat pe bărbatul în vârstă să meargă împreună la câteva sucursale ale băncilor din Nicosia, de unde a scos bani de la mai multe bancomate. Ulterior, atacatorul, căruia i se alăturase între timp un alt suspect, l-a abandonat pe bătrân într-un cartier din Nicosia.

Alte articole