Un afacerist conectat la regimul Băsescu-Udrea, condamnat definitiv / El a încasat 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare și este obligat de instanță la plata a 1 milion de lei

Exclusivitate

Curtea de Apel București a admis, la sfârșitul lunii trecute, apelul declarat de Ministerul Economiei în procesul penal în care solicitase desființarea unui contract de prestări servicii și plata unor mari sume de bani de către un om de afaceri, cu priză la banul public în perioada regimului Băsescu-Udrea. Este vorba de omul de afaceri Copaci Alexandru Theodor, care va fi obligat la plata către partea civilă Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, succesor legal al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a sumei de 1.016.057,65 lei, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii aferente, calculate de la data de 28.03.2011 şi până la data plăţii efective.  Judecătorii au dispus totodată desfiinţarea contractului de prestări servicii nr. 75/08.03.2011 încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi S.C. 911 Casa de Print şi Producţie S.R.L.

Pe lângă acestea, Curtea de Apel București a decis să mențină celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Astfel, Copaci Alexandru Theodor a rămas cu condamnarea la pedeapsa de 1 (un) an și 8 (opt) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Instanța inferioară, Tribunalul București, a dispus  suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 1 (un) an și 8 (opt) luni închisoare la care a fost condamnat prin prezenta inculpatul pe o durată de 3 (trei) ani.

Judecătorii au aplicat în plus inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi k C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 3 (trei) ani.

Presa a relatat că Alexandru Theodor Copaci a fost un personaj ”conectat” la Elena Udrea și la contractele pe bani publici din perioada PDL. 

spot_img

Articole recente

De ce a fost condamnat, în primă instanță, un ilfovean, ce era recomandat de unii drept „un dentist ieftin, care lucrează bine”

În decembrie 2022, o femeie a aflat că în comuna ilfoveană Gruiu, sat Lipia, există "un dentist ieftin, care lucrează...

Mai multe articole din aceeași categorie