Toate contestațiile formulate de candidați la examenul de primire în profesia de avocat au fost respinse

Exclusivitate

Comisia Națională de Examen a a stabilit  joi,  în baza opiniei unanime sau, după caz, majoritare a membrilor Comisiei, să respingă toate contestațiile la baremul de evaluare, formulate de candidații care s-au prezentat la probele de examen pentru primire în profesia de avocat din data de 20 septembrie 2020 – stagiari și definitivi.

În Procesul Verbal încheiat în data de 24 septembrie 2020 privind soluționarea contestațiilor la barem, formulate de candidații care s-au prezentat la proba de examen din data de 20 septembrie 2020, Comisia de Examen a mai stabilit să valideze baremul de evaluare publicat pe pagina de internet a I.N.P.P.A. la data de 20 septembrie 2020.  În baza baremului validat se va proceda la evaluarea lucrărilor de examen din data de 20 septembrie 2020.

Publicarea rezultatelor obținute de candidații care s-au prezentat la examenul de admitere în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar și pentru dobândirea calității de avocat definitiv) se va realiza cel mai târziu la data de 28 septembrie 2020.

Aproape 2.500 de candidați au participat duminică, 20 septembrie, la complexul expozițional ROMEXPO, la examenul de primire în profesia de avocat. Examenul  a constat într-un test grilă, cu 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen au fost: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

Întrebările din chestionarul de examen au avut unul sau două răspunsuri corecte, iar tematica de examen a fost cea stabilită prin Decizia Comisiei Permanente nr. 135 din 12.06.2020, publicată pe site-ul U.N.B.R.

spot_img

Articole recente

Fiscul nu i-a convins pe judecători să angajeze răspunderea unei persoane în solidar cu mama sa, urmărită penal și devenită insolvabilă

Prin Decizia de angajare a răspunderii solidare, emisă în decembrie 2021 de Administrația Națională a Finanțelor Publice - Direcția...

Mai multe articole din aceeași categorie