Justnews.ro

Inspecţia Judiciară a publicat, în data de 11 februarie 2022, lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concursul, lansat în 25 ianuarie 2022, pentru ocuparea a 4 posturi vacante de inspector judiciar, din care 3 posturi la Direcţia de inspecţie pentru judecători şi un post la Direcţia de inspecţie pentru procurori. Astfel, pentru cele 3 posturi de la Direcţia de inspecţie pentru judecători și-au depus atunci candidaturile 7 judecători, iar pentru postul de la Direcţia de inspecţie pentru procurori 3 procurori. Lista poate fi vizualizată aici. Ulterior, în concursul pentru cele 4 posturi de inspector judiciar au rămas doar 8 candidati care îndeplineau condițiile de participare. După proba interviului au rămas doar 4 candidați, ceilalți 4 retrăgându-se din concurs. Apoi, înainte de proba scrisă, un altul s-a retras, iar alți 2 au picat. În fine, proba scrisă a fost susținută doar de un singur candidat. Acesta a obținut următorul rezultat:

Prin urmare, pentru a fi declarat admis la proba scrisă, candidatul trebuia să obțină cel puțin 50 de puncte. Potrivit calendarului de concurs, rezultatele oficiale vor fi publicate pe 16 mai. În concluzie, la 4 luni de la declanșarea concursului, niciunul dintre cei 10 candidați nu a reușit să ocupă măcar unul dintre cele 4 posturi de inspector judiciar scoase la bătaie.

Acest concurs se desfășoară în paralel cu un altul, la care au fost puse la bătaie 21 posturi vacante de inspector judiciar, din care 16 posturi la Direcţia de inspecţie pentru judecători şi 5 posturi la Direcţia de inspecţie pentru procurori. Pentru cele 16 posturi s-au înscris 15 judecători, iar pentru celelalte 5 posturi  candidau inițial 8 procurori. Doar 13 reușiseră să treacă de proba de interviu, după cum am scris aici. 

Alte articole