Teroristul român …Said ben Laden, condamnat la un an și două luni de închisoare

Exclusivitate

Teroristul Said ben Laden a amenințat că atacă cu gaz sarin Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Pe 29 ianuarie 2019, un bărbat a sunat la 112, s-a recomandat că este Said ben Laden și a anunțat că, în zona Gării de Nord din Bucureşti şi a Aeroportului Henri Coandă, a amplasat două recipiente cu gaz sarin, care vor sări în aer.  Autoritățile au dat alarma, specialiștii au realizat controlul pirotehnic în cele două locuri, dar au constatat că amenințarea nu se confirmă. Între timp, autorul apelului telefonic a fost localizat cu ajutorul SRI în zona centrală a orașului Ploiești și a fost reținut a doua zi, pe 30 ianuarie 2019. El a fost imediat identificat ca fiind Popescu Constantin, născut la Brașov, în 1960, cu domiciliul în localitatea Salacea, din județul Bihor.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au demarat cercetările și au descoperit că persoana în cauză a mai fost implicată în alte trei evenimente de acest tip, așa că au început urmărirea penală în cazul acesteia savârşirea  a altor 3 infracţiuni prevăzute de art. 38 alin.1 din Legea nr.535/2004, după cum menționează Libertatea :

  • La data de 18.04.2018, în jurul orei 17.50,  bărbatul a apelat S.N.U.A.U. 112, afirmând că se află în posesia unei cantităţi de material explozibil pe care intenţionează să-l detoneze în Piaţa Unirii din Bucureşti.
  • La data de 16 noiembrie 2018, ora 23.35, acesta a apelat S.N.U.A.U. 112, comunicând operatorului că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni.
  • La data de 19 decembrie 2018 orele 19.59 şi 20.06, cel în cauză a apelat S.N.U.A.U. 112, transmițând că un avion al unei companii aeriene va sări în aer pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Pedeapsa

Pe 27 mai 2019, Curtea de Apel Brașov l-a găsit vinovat pe Constantin Popescu de săvârşirea infracţiunii de alarmare, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, infracţiune prevăzută de legea privind combaterea terorismului (Legea 535/2004). Instanța l-a condamnat pe inculpatul Popescu Constantin la pedeapsa principală cea mai grea de 6 luni închisoare, la care a adăugat un spor de 8 luni închisoare, în final pedeapsa principală fiind de 1 an şi 2 luni închisoare. Judecătorii au mai aplicat și pedeapsa complementară cea mai grea a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b, h Cp ,respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de 2 ani. Instanța a mai dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

Inculpatul a atacat decizia, iar procesul continuă la Inalta Curte de Casație și Justiție.

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie