„Terorista” din Banat, în continuare în arest pentru 30 de zile

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a emis vineri, 5 iunie, un nou mandat de arestare preventivă pe 30 de zile în cazul arădencei Livia Maria Băilă suspectată de activități de propagandă teroristă.

  • Detalii soluţie: În baza art. 236 alin.1 C.pr.pen. raportat la art. 234 alin. 1 C.pr.pen. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, în dosarul nr. 222/D/P/2019, privind pe inculpata Băilă Livia Maria. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatei Băilă Livia Maria pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.06.2020 până la data de 13.07.2020, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 313 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05 iunie 2020, ora 15.30.

Acuzațiile procurorilor

Livia Maria Băilă, femeia de 33 de ani din Arad, a fost arestată pe 15 mai de Înalta Curte de Casație și Justiție, la propunerea procurorilor de la DIICOT- Serviciul Teritorial Timișoara. Într-un comunicat al DIICOT, se precizează că Livia Maria Băilă este acuzată de ” săvârșirea infracțiunilor de accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicații electronice, precum şi de deținerea de astfel de materiale, în scopul însușirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare și promovarea unui mesaj prin propagandă săvârșită prin orice mijloace, în public, cu intenția de a instiga la săvârșirea unui act de terorism”.

Procurorii mai susțin că începând cu anul 2019, femeia ar fi cunoscut un proces treptat de radicalizare, prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu. „În acest context, suspecta a accesat în mod repetat materiale de propagandă teroristă, în scopul însușirii ideologiei teroriste, ca parte a procesului de radicalizare şi a promovat în mediul virtual, în mod repetat şi cu frecvență ridicată, mesaje de propagandă a ideilor şi conceptelor radical islamiste, specifice organizațiilor teroriste musulmane, folosind în acest scop diferite aplicaţii de mesagerie şi, de asemenea, prin intermediul sistemelor informatice şi a mijloacelor de comunicare electronică proprii”, se mai arată în comunicatul DIICOT. Acuzațiile pe larg le găsiți în comunicatul DIICOT. 

Livia Maria Băilă era prietenă și la vedere, pe facebook, cu islamiști radicali

La vedere, Livia Maria Băilă și-a creat de-a lungul timpului cel puțin două conturi de facebook:

https://www.facebook.com/baila.liviamaria

și https://www.facebook.com/liviamaria.baila

Pe primul dintre cele două conturi de facebook în care își publicase identitatea în mod real, Băilă Livia Maria devenise prietenă la vedere cu un anume Abdullah Hussein Al-Ahmad, contul – cel mai probabil fals – al unui simpatizant jihadist.

 

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie