Justnews.ro

Primarul celei mai mari comune din țară, Horia Șulea, condamnat penal în primă instanță și exclus din PNL, a încheiat luna trecută contracte de zeci de mii de euro pe contracte de promovare și publicitate.  Ultimele două contracte, încheiate în 27 martie, în plină stare de urgență, în valoare totală de aproape 18.000 euro, sunt pentru ”promovare evenimente culturale”!

Potrivit SEAP, ambele contracte sunt încheiate cu firma Agro TV Network, care deține postul Agro TV și care este deținută de Gheorghe Adrian Tomșa, partenerul de afaceri al lui Zoltan Teszari. Un contract are ca obiect ”servicii de promovare și difuzare TV evenimente culturale”, în valoare de peste 50.000 de lei, iar celălalt contract, încheiat cu aceeași firmă, este pentru ”servicii de promovare online evenimente culturale” în valoare de 33.500 lei.

Tot  în luna martie, primăria condusă de Horia Șulea a încheiat contracte bănoase de promovare cu editori de presă din Cluj: Vox 7 Group Press (televiziunea online Via Cluj) – 25.000 lei, DHC Media Net (site-ul stiridecluj.ro) – 25.000 lei, Casa de Editură Napoca (ziarul Făclia de Cluj) – 24.000 lei și Radio Tonight – 20.400 lei.

Pe lângă faptul că plătește zeci de mii de euro pentru promovare, primăria Florești și-a comandat și propriul ziar de la firma Bum Media, care editează Gazeta de Cluj. Pentru acest lucru, plătește 48.000 de lei, plus 10.000 lei abonamente la ziar.

Descrierea contractului din SEAP: ”Furnizare produs, ziar local in format A3, 8 pagini din care 4 policromie si 4 alb-negru,transport la sediul beneficiarului. – Pretul de 4000 de ron exclusiv tva pentru 5.000 exemplare/luna, comanda minima , 32.000 de RON exclusiv tva /8 numere , 0,80 RON fara TVA /exemplar, TVA-ul aplicat este de 5%”.

Amintim că în decembrie 2019, primarul Horia Șulea a fost condamnat, în primă instanță,  la 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de deszăpezire și salubrizare. După ce a fost exclus din PNL, primarul s-a înscris în PER (Partidul Ecologist Român), iar PNL Cluj și-a desemnat un alt candidat la primărie. Imediat după anunț, acesta a început să fie atacat în mass-media plătită de către primăria din Florești.

Alte articole