Spitalul de Urgență din Suceava vrea 2000 de saci pentru transportul cadavrelor, a găsit doar 1327

Exclusivitate

Spitalul Județean de Urgență Sf Ioan cel Nou din Suceava a cumpărat, astăzi, 1327 de saci pentru transportul cadavrelor. Potrivit seap.ro, achiziția a fost făcută direct din catalogul electronic.

Prima tranșă de saci a fost cumpărată de la firma DNS Birotica SRL care a primit pentru 1000 de saci suma de 69.000 de lei, adică 69 de lei bucata. Potrivit descrierii tehnice, este vorba de saci cu strat dublu (unul din polipropilena interior cerat si un strat folie rezistenta si impermeabila) – grosime aproximativ 230 grame / metru pătrat – are 6 mânere de prindere bine întărite – capacitate mare ( până la 130 kg ) – la interior folie impermeabilă – deschidere cu fermoar rezistent pe 3 laturi ale sacului – plic pentru documentele de însoțire – dimensiuni 800x2300mm.

A doua achiziție

A doua tranșă de saci pentru transportul cadavrelor este una de calitate inferioară. Spitalul a vrut să cumpere încă o mie de saci, însă ofertantul avea în stoc doar 327 bucăți. Acestea sunt de calitate inferioară, costând 45 de lei bucata. Potrivit descrierii tehnice, este vorba de „sac transport cadavre din 2 straturi, 4 manere si fermoar + brățară identificare – Sac cadavre/mortuar din vinilin negru, două straturi, impermeabil, rezistent, cu fermoar + brățară identificare. Dispune 4 manere pentru transport”.

Sacii au fost cumpărați pe 24 martie 2020, oferta fiind făcută cu o zi mai devreme, vânzător fiind Demimpact SRL.

Spital închis

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Suceava a fost închis 48 de ore, pentru dezinfecţie, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor – 92 iar ulterior va primi doar pacienţi infectaţi cu acest virus. Pacienţii care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu au început să fie externaţi, cei care au nevoie de spitalizare vor fi duşi la alte unităţi medicale.

Procurorii suceveni au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, după ce la Spitalul Judeţean nu au fost luate măsurile pentru prevenirea bolilor infecto-contagioase, iar 92 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.

În Suceava vor fi trimiși medici din alte spitale din regiune, 1.300 de angajați ai unității spitalicești fiind în izolare.

spot_img

Articole recente

Procesul de 140 milioane de dolari pentru recuperarea „creanței Libia” de la moștenitorii lui Dinu Patriciu, amânat din cauza protestului avocaților

Magistrații Curții de Apel București au amânat, la termenul din 22 februarie 2024, judecarea dosarului în care Statul Român încearcă...

Mai multe articole din aceeași categorie