Spațiile închiriate de CSM în Calea Plevnei costă anual peste 2,65 milioane de lei

Exclusivitate

Consiliul Superior al Magistraturii își desfășoară activitatea în două spații închiriate, situate în Calea Plevnei nr. 139, etaj IV și respectiv nr.141 B, sector 6, București. Suprafață totală construită a ambelor imobile închiriate este de 3.990,68 m.p. iar suprafața totală utilă este de 2.939,44 m.p.

Pentru a-și desfășura activitatea în aceste sedii, CSM plătește o chirie care, în 2019, a depășit suma de 2.654.000 lei. Sunt 15 persoane fizice și juridice care au închiriat spații CSM-ului anul trecut, care mai mare sumă, de 509.069 lei, mergînd în conturile SC Ital Office Invest SRL.

În 2019, fostul președinte al CSM, Lia Savonea, demarase procedura pentru achiziționarea de pe piața liberă a unui nou sediu, în valoare de 18 milioane de euro, după ce Executivul adoptase HG  nr. 949/2018 pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente categoriei de investiții ”Achiziție sediu pentru Consiliul Superior al Magistraturii”.  Inițiativa a fost vehement criticată de asociații ale magistraților, precum “Forumul Judecătorilor din România” sau ”Iniţiativa pentru Justiţie” care o considerau o investiţie ”extrem de costisitoare”. Și fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchall, aflată în conflict deschis cu Lia Savonea, a criticat inițiativa CSM, argumentînd că, dacă CSM va opta pentru achiziția unui nou sediu în anul 2019 în baza procedurii pe care o derula la acea vreme, nu se va putea finanța în paralel proiectarea avansată a unui alt sediu al insitutuției, în cadrul proiectului ”Cartierul pentru justiție”.

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie