Soțul Alinei Gorghiu, pus de instanță să plătească 80.000 de lei cheltuieli de judecată

Exclusivitate

Lucian Isar, soțul senatorului liberal, Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, este reprezentantul României la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). El a fost numit în luna februarie 2020, la propunerea ministrului Finanțelor, Florin Cîțu și cu acceptul Guvernului liberal condus de Ludovic Orban, Lucian Isar a fost desemnat în funcția de reprezentant al României la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

El a deținut funcția de șef al Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Feroviare între iulie 2014 și ianuarie 2016. Funcția ocupată la Banca Comercială Feroviară a fost prima pentru Lucian Isar în sistemul bancar după o absență de câțiva ani. El a plecat de la Bancpost în 2010, după ce fusese transferat din funcția de vicepreședinte în funcția de director de Trezorerie, la cererea Băncii Naționale, în urma episodului “atacului speculativ” din toamna lui 2008.

Dispută de 4 ani cu Banca Comercială Feroviară

Lucian Isar are din 2016 o dispută în instanță cu Banca Comercială Feroviară SA, El chemase în instanță banca în ianuarie 2016, după ce în 2015 a fost înlăturat din conducerea Consiliului de Supraveghere al băncii, printr-o reorganizare a sistemului de conducere. Lucian Isar încasa atunci 660.000 de lei pe an (55.000 de lei pe lună, echivalentul a peste 12.000 de euro la vremea respectivă) de la banca deținută în acea perioadă de omul de afaceri Valer Blidar, patronul Astra Vagoane Călători Arad.

O bătălie pierdută în Penal

Disputa din Civil dintre Lucian Isar și Banca Feroviară / Valer Blidar a continuat o vreme și în Penal. Lucian Isar îi făcuse lui Valer Blidar o plângere penală în 2015, care însă a fost clasată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în 2019. In ianuarie 2020, Lucian Isar s-a adresat Judecătoriei sectorului 1, iar în martie anul acesta, instanța a decis definitiv să respingă ca nefondată plângerea formulată de petentul Isar Lucian împotriva ordonanţei de clasare din data de 10.09.2019 dată în dosarul nr. 13722/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În procedură de executare silită

Banca a obținut în 7 iulie 2020 încuviințarea executării sale silite. Inițial Judecătoria Sectorului 1, apoi și Tribunalul București au decis că Lucian Isar trebuie să plătească 1,7 milioane de lei, plus penalități, începând cu mai 2019, după ce au întors o executare silită făcută anterior de soțul Alinei Gorghiu.

Justnews a aflat că frica pierderii unor sume mari de bani în urma unor procese de executare silită l-au determinat pe reprezentantul României la BERD Lucian Isar să prefere în continuare cashul și să țină la saltea echivalentul a sute de mii de euro.

80.000 lei, cheltuieli de judecată

Vineri 23 octombrie 2020, Curtea de Apel București a hotărât să îl oblige pe Lucian Isar la plata a peste 80.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Decizia nu este însă definitivă.

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul – reclamant. Admite apelul formulat de apelanta – pârâtă. Schimbă în parte sentința apelată, în sensul: Obligă pe reclamant la plata către pârâtă a sumei de 80.379 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Menține restul dispozițiilor sentinței. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel București – Secția a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 23.10.2020.
Document: Hotarâre    23.10.2020

Lucian Isar este apărat în acest proces de avocatul ION DORIN GEORGE, în vreme ce Banca Comercială Feroviară SA este reprezentată de  SCA ZAMFIRESCU, RACOTI & PARTNERS.

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie