Justnews.ro

Un complet de 5 judecători ai Secției Penale de la instanța supremă a decis luni, 20 iunie, să respingă ca nefondat, apelul formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. împotriva sentinţei nr. 120 din data de 23 martie 2022, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 2603/1/2021.

Este vorba de dosarul în care Gîdea Florentina-Liliana a fost trimisă în judecată pentru încălcarea articolului 33^2,  alin. 4 din Legea nr. 535/2004 pentru prevenirea și combaterea terorismului, respectiv pentru “promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea uneia dintre infracţiunile enumerate la art. 32 alin. (1) şi (3) şi art. 33 alin. (1) şi alin. (2) lit. e), indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni”. Această faptă penală se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

La fond, inculpata Gîdea Florentina-Liliana fusese condamnată la pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 2 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.  Unul dintre magistrații Completului de trei judecători de la instanța supremă, care pronunțase prima sentință, ar fi dorit ca inculpata să execute pedeapsa în regim de detenție. Gîdea Florentina-Liliana a fost trimisă în judecată în octombrie anul trecut, dosarul fiind instrumentat de procurorii DIICOT.

Stiripesurse.ro a relatat că, la termenul din 23 mai, inculpata a compărut în fața judecătorilor ICCJ îmbrăcată în veșmântul tradițional musulman atribuit femeilor, denumit burka, îmbrăcăminte de culoare neagră ce acoperă integral întreg corpul unei femei lăsând la vedere doar ochii acesteia.

Alte articole