Sentință definitivă: primarul din Recaș, în conflict de interese administrativ

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat dreptate marți, 22 noiembrie, Agenției Naționale de Integritate, care a fost chemată în judecată de primarul orașului bănățean Recaș, Teodor Pavel:

  • Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Pavel Teodor împotriva Sentinţei civile nr. 36 din 1 februarie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 22 noiembrie 2022.

Soluția instanței supreme este definitivă. În urmă cu mai bine de un an și jumătate, și judecătorii Curții de Apel Timișoara au dat dreptate Agenției Naționale de Integritate:

  • Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii absolute a Raportului de evaluare nr. 45071/G/II/04.12.2018, emis de Agenţia Naţională de Integritate. Respinge acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Pavel Teodor în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, având ca obiect anularea Raportului de evaluare nr. 45071/G/II/04.12.2018, emis de pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Ia act că pârâta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. În temeiul art. 396 alin. 2 Cod de procedură civilă (aprobat prin Legea nr. 134/2010), pronunţarea s-a făcut prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei la data de 1.02.2021.

Teodor Pavel este primar al orașului Recaș din 2012. El a fost găsit în conflict de interese administrativ după ce, în exercitarea mandatului de primar (2016 – 2020), a semnat un contract de închiriere teren, precum și documente ce au stat la baza încheierii acestui contract, în baza căruia SC Belis Construct SRL, societate al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat fară licitație publică de la Primăria Orașului Recaș un teren în suprafață de 150 mp. Astfel, inspectorii ANI au constatat că Teodor Pavel a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 76 alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

Primarul Recașului nu este la primul conflict cu legea. El a fost condamnat în primă instanță de Curtea de Apel Timișoara la pentru instigare la abuz în serviciu, la 3 ani, 5 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, dar şi pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi pentru 3 ani după executarea pedepsei principale. În dosarul din 2015, instrumentat de procurorii DNA, primarul Recașului și un fost șef din Poliia Timiș au fost acuzaţi că ar fi exercitat presiuni pentru sancţionarea ilegală a unui agent de poliţie din Recaş, care controla maşinile unor apropiaţi ai edilului, amintește Buletindetimișoara.ro.

Soluția Curții de Apel Timișoara a fost atacată, iar în prezent dosarul se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca termen de pronunțare a soluției  22 decembrie 2022.

spot_img

Articole recente

Dealerii Ferrari și Aston Martin nu au convins judecătorii de la fond să anuleze HG 906/2022 privind exproprierile pentru metroul de Otopeni

Disputa dealerilor Ferrari și Aston Martin cu Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, legată de anularea HG 906/2022 privind exproprierile pentru metroul spre Otopeni, a fost...

Mai multe articole din aceeași categorie