Justnews.ro

Gabriel Deaconu, unul dintre complicii fostului manager de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, a fost găsit vinovat, la începutul acestei luni,  de săvârşirea infracţiunii de complicitate la spălare de bani în formă continuată, prevăzută de art. 48 Cod penal. Curtea de Apel București a decis să-i majoreze pedeapsa de la 2 ani la 3 ani de închisoare cu suspendare și să-i interzică acestuia, pe durata termenului de supraveghere, exercitarea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b, g si k Cod penal:

  • dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice;
  • dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
  • dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii;
  • dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public;

Judecătorii au mai decis totodată să mențină celelalte dispoziții date de Tribunalul București. Astfel, printre altele, instanța a admis acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Clinic Nicolae Malaxa din Bucureşti, obligându-l pe inculpatul Deaconu Gabriel să plătească părţii civile Spitalul Clinic Nicolae Malaxa suma de 6.181.863,45 lei.  Decizia Curții de Apel București este definitivă.

În urmă cu doi ani, alți 3 oameni de afaceri si 4 angajati de la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, care au recunoscut acuzațiile de corupție din dosarul fostului director al unității medicale, Florin Secureanu, au primit sentinte cu suspendare și au achitat o parte din prejudiciu.

Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – 5 fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită. În septembrie anul acesta, Florin Secureanu a fost trimis în judecată din nou de DNA pentru săvârşirea a 5 infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care două săvârşite în formă continuată.

Alte articole