Sentință definitivă cu suspendare pentru unul dintre complicii fostului manager al Spitalului Malaxa

Exclusivitate

Gabriel Deaconu, unul dintre complicii fostului manager de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, a fost găsit vinovat, la începutul acestei luni,  de săvârşirea infracţiunii de complicitate la spălare de bani în formă continuată, prevăzută de art. 48 Cod penal. Curtea de Apel București a decis să-i majoreze pedeapsa de la 2 ani la 3 ani de închisoare cu suspendare și să-i interzică acestuia, pe durata termenului de supraveghere, exercitarea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b, g si k Cod penal:

  • dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice;
  • dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
  • dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii;
  • dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public;

Judecătorii au mai decis totodată să mențină celelalte dispoziții date de Tribunalul București. Astfel, printre altele, instanța a admis acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Clinic Nicolae Malaxa din Bucureşti, obligându-l pe inculpatul Deaconu Gabriel să plătească părţii civile Spitalul Clinic Nicolae Malaxa suma de 6.181.863,45 lei.  Decizia Curții de Apel București este definitivă.

În urmă cu doi ani, alți 3 oameni de afaceri si 4 angajati de la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, care au recunoscut acuzațiile de corupție din dosarul fostului director al unității medicale, Florin Secureanu, au primit sentinte cu suspendare și au achitat o parte din prejudiciu.

Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – 5 fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită. În septembrie anul acesta, Florin Secureanu a fost trimis în judecată din nou de DNA pentru săvârşirea a 5 infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care două săvârşite în formă continuată.

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie