Seminar online privind cooperarea judiciară în materie penală

Exclusivitate

Centrul Român de Politici Europene organizează joi, 26 Noiembrie 2020, între orele 13:00 – 15:00, un seminar online în care vor fi prezentate principalele concluzii ale unui proiect transnațional privind cooperarea judiciară în materie penală – Decizia Cadru 947/2008 și Decizia Cadru 829/2008, informează un comunicat al Baroului București.

Centrul Român de Politici Europene (CRPE) a analizat în ultimii trei ani, împreună cu practicieni, magistrați, experți în cooperare judiciară și probațiune, cum funcționează cele două decizii-cadru în practică –  ce limitări sunt, atât în ceea ce privește cooperarea intra-state, cât și cele de ordin național, ce obstacole sunt întâlnite de magistrați sau practicieni în buna folosire a acestor instrumente, dar și propuneri pentru îmbunătățirea cadrului practic de implementare a deciziilor.

Seminarul este parte a proiectului „Cooperare judiciară și reabilitare socială în practică – Decizia Cadru 947/2008 și Decizia Cadru 829/2008”, implementat de CRPE împreună cu Universitatea din Torino, Universitatea din a Coruña, Amapola Progetti și Ministerul de Justiție din Italia și este finanțat de Programul de Justiție, JUST-AG-2017, Direcția Generală Justiție și Consumatori, Comisia Europeană.  Prezentarea va fi în limba engleză. Mai multe informații, accesând acest link. 

spot_img

Articole recente

Ce fost ministru al Justiției și judecător CCR se bate în instanță cu autoritățile pentru bani reținuți nelegal din pensie cu titlu de CASS

La data de 29.12.2022, Pivniceru Mona Maria, în calitate de reclamantă,  s-a adresat unui complet de la Secţia a...

Mai multe articole din aceeași categorie