Șeful CA al CEC Bank câștigă prima luptă în războiul din instanță cu Statul

Exclusivitate

Mavrodin Tiberiu Valentin a fost unul dintre cei mai importanți șefi din Ministerul Finanțelor Publice pînă la înlăturarea pesediștilor de la guvernare și instalarea noului Executiv condus de Ludovic Orban. El a fost director general al Trezoreriei Statului, a deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice și a fost/este membru al Consiliului de Administrație al CEC Bank, Registrul Auto Român și Loteria Română.  Pe siteul CEC Bank, Mavrodin Tiberiu Valentin figurează încă în funcția de președinte al CA al instituției, fiind numit în acest post în mai 2019 (l-a înlocuit pe Radu Ghețea, care s-a aflat în fruntea CEC Bank vreme de un deceniu).

Pe 10.07. 2020,  Mavrodin Tiberiu Valentin a intentat  un proces contra Guvernului României și Ministerului Finanțelor Publice, în care a solicitat suspendarea executării HG NR.380/2020. Marți, 11 august, Curtea de Apel București a emis o primă hotărâre în această speță:

Solutia pe scurt: Respinge excepţiile inadmsibilităţii cererii, lipsei de obiect şi lipsei de interes ca neîntemeiate. Admite cererea. Dispune suspendarea executării HG nr.380/2020 în privinţa reorganizării Direcţiei generale de trezorerie şi contabilitate publică-postul de director general până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 11.08.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei.
Document: Hotarâre  712/2020  11.08.2020

O hotărâre similară a fost emisă de către Curtea de Apel București și în procesul intentat de un alt funcționar de rang înalt din Ministerul Finanțelor Publice, Badea Ciprian Sebastian, care conducea Direcția Juridică. Hotărârea de Guvern 380 din 14 mai 2020 vizează organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice.

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie