Justnews.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri, printr-o hotărâre definitivă, recursul prin care Martin Mircea Adrian contesta sentinţa civilă nr. 216 din 12 iunie 2017, pronunţată de Curtea de Apel Cluj.  Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, Martin Mircea Adrian este declarat astfel  în incompatibilitate și conflict de interese în materie administrativă și penală.

Agenția Națională de Integritate constatase încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către Martin Mircea Adrian, fiindcă, deși avea obligația să se abţină de la luarea deciziei sale, în timpul exercitării funcției publice, el a încheiat 51 polițe de asigurare, atât cu Societatea Asigurare-Reasigurare Astra S.A (la care soția sa deține funcția de director sucursală), cât și cu Astra – S.C. Mirvalmar Agent de Asigurare S.R.L. (societate la care soția sa deține calitatea de asociat și a deținut funcția de administrator) și a semnat documentele care au stat la baza încheierii acestora, fără a informa șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct în vederea măsurilor care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice. În temeiul polițelor încheiate, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj a plătit către Societatea Asigurare-Reasigurare Astra S.A. și S.C. Mirvalmar Agent de Asigurare S.R.L. suma totală de aproximativ 143.773 lei.

Totodată, au fost identificate elemente în sensul existentei unui conflict de interese penal, întrucât Martin Mircea Adrian a participat la luarea unor decizii și a îndeplinit acte prin care s-au realizat foloase patrimoniale pentru soția sa, potrivit unui comunicat de presă al ANI, publicat pe 14 octombrie 2016 ( https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=2312 )

 

 

Alte articole