Secția pentru Procurori a CSM discută pe 10 martie rapoartele de activitate ale DNA și DIICOT pe 2019

Exclusivitate

Raportul privind activitatea desfăşurată de Direcţia Naţională Anticorupţie în anul 2019 este punctul 11 al ordinii de zi din cadrul ședinței Secției pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, programate pe 10 martie 2020.  La punctul următor al ordinii de zi, este menționată aprobarea  Raportului privind activitatea desfăşurată în anul 2019 de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Anul trecut, prezentarea raportului de activitate al DIICOT a avut loc pe 20 februarie, iar cel al DNA două zile mai tîrziu. Obligația prezentării unui raport de activitate de către DIICOT a fost introdusă, în legea 304/2004 privind organizarea judiciară, de către Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, în decembrie 2017.  Raportul de activitate trebuie să fie prezentat ministrului Justiţiei şi CSM.  În același fel trebuie să procedeze și DNA.

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie