Se pune prima piatră la temelia viitorului „Palat de Justiție Mehedinți”

Exclusivitate

Viitorul „Palat de Justiție Mehedinți”, sediu destinat funcționării Tribunalului Mehedinți și Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, va fi amplasat pe un teren situat în Municipiul Drobeta-Turnu Severin, Str. Serpentina Roșiori nr. 1-3, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției.  Viitorul imobil va fi înscris în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, dat în administrarea Tribunalului Mehedinți, și va fi declarat drept bun de interes național.

În prezent, Tribunalul Mehedinți și Judecătoria Drobeta-Turnu Severin își desfășoară activitatea în imobilul situat în Municipiul Drobeta-Turnu Severin, Bd. Carol I nr. 14, Județul Mehedinți, care este compus din clădire cu regim de înălțime subsol, parter, două etaje și mansardă, suprafața construită de 1.489,46 mp, suprafața desfășurată de 3.606,76 mp, precum și teren cu suprafață de 3.206 mp. În contextul necesității suplimentării numărului de birouri pentru magistrați, cât și pentru personalul auxiliar de specialitate, precum și al spațiilor de arhivă curentă și arhivă veche, spațiul existent a devenit insuficient, astfel că se impunea necesitatea realizării unui nou sediu pentru cele două instanțe.

Realizarea obiectivului de investiții ,,Palatul de Justiție Mehedinți’’ (care va fi destinat funcționării Tribunalului Mehedinți și Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin) este cuprinsă în ,,Programul Național de consolidare a infrastructurii instanțelor de judecată aflate în municipiile reședință de județ’’, care a fost inițiat de Ministerul Justiției în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, conform Memorandumului adoptat în ședința Guvernului din data de 10 decembrie 2014, se mai precizează în Nota de fundamentare a H.G.

Urmare a solicitării Guvernului României, Consiliul Local al Municipiului Drobeta-Turnu Severin a emis Hotărârea nr. 348 din 31.10.2019 privind aprobarea trecerii terenului situat în Drobeta Turnu Severin, strada Serpentina Roșiori nr. 1-3, în suprafață de 7503 mp, carte funciară 56627, din domeniul public al Municipiului Drobeta Turnu Severin în domeniul public al statului în vederea construirii Palatului de Justiție Mehedinți (sediu Tribunalul Mehedinți și Judecătoria Drobeta-Turnu Severin)’’. În proiectul de HG se mai arată că terenul, care constituie obiectul actului normativ, nu face obiectul vreunei cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privată sau de restituire, depuse în temeiul actelor normative cu caracter special sau privind fondul funciar, respectiv cele care reglementează regimul juridic al imobilelor preluate abuziv de statul roman în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, nu este grevat de sarcini și nu face obiectul vreunui litigiu.

spot_img

Articole recente

De ce a fost condamnat, în primă instanță, un ilfovean, ce era recomandat de unii drept „un dentist ieftin, care lucrează bine”

În decembrie 2022, o femeie a aflat că în comuna ilfoveană Gruiu, sat Lipia, există "un dentist ieftin, care lucrează...

Mai multe articole din aceeași categorie