Școala de Magistratură din Franța organizează un program de formare adresat exclusiv judecătorilor

Exclusivitate

Institutul Naţional al Magistraturii anunță organizarea unui program de formare în domeniul dreptului civil, cuprinzând următoarele sesiuni de formare:

1) Legal liability protection and contract law (29 martie – 4 aprilie 2021) – sesiunile vor include prezentări în materia dreptului contractelor, precum și dezbateri pe marginea particularităților contractelor de afaceri, adaptarea la riscuri, rolul judecătorului în această materie.

2) Intellectual property (6-9 aprilie 2021) – sesiuni de formare privind legislația și jurisprudența relevante în domeniul proprietății intelectuale și impactul drepturilor de proprietate intelectuală în sectorul economic.

3) Family disputes and international law (12-16 aprilie 2021) – sesiuni de formare dedicate regulilor aplicabile la nivel european și internațional în litigiile transfrontaliere din materia dreptului familiei.

Toate sesiunile vor fi organizate în mediul online. Limbile de lucru vor fi franceza și engleza. Programul de formare este organizat de Școala de Magistratură din Franța (ENM) și se adresează exclusiv judecătorilor. Înscrierea în program se realizează exclusiv prin încărcarea documentelor sus-menționate în formularele online, ale celor 3 activități: 2 Formular de înscriere Legal liability protection and contract law Formular de înscriere Intellectual property Formular de înscriere Family disputes and international law

Termene de înscriere

  • 4 martie 2021 pentru cursul în materia dreptului contractual
  • 10 martie 2021 pentru cursul în materia dreptului proprietății intelectuale
  • 17 martie 2021 pentru cursul în materia dreptului familiei.

În total, pentru statele membre EJTN sunt disponibile 5-7 locuri, fără o alocare specifică.  INM va efectua selecţia în funcţie de următoarele criterii:

  • relevanţa programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
  • neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internaţională;
  • posibilitatea şi disponibilitatea magistratului de a disemina informaţiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecţie va fi analizat corelativ cu condiţia cunoaşterii temeinice a limbii engleze sau franceze, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat. Decizia finală asupra invitării la activitate aparține organizatorilor. Mai multe informații, aici

foto: enm.justice.fr

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie