Justnews.ro

În perioada mai-august 2022, Judecătoria Sectorului 1 și Tribunalul București a admis patru sesizări cu acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru patru persoane care ar fi fost implicate, în 2018, în trucarea unui concurs de angajare derulat, în vara lui 2018, la Școala Superioară de Aviație Civilă, după cum a menționat aici G4Media.ro.

Unul dintre acordurile de recunoaștere a vinovăției a fost încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București de către inculpata Drumea Mioara.  Angajată a Școlii Superioare de Aviație Civilă și membru al comisiei de concurs organizat pentru ocuparea postului de expert specialist calitate, inculpata a acceptat o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale). Judecătoria Sectorului 1 a decis însă să amâne aplicarea pedepsei închisorii de 2 ani pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.  Pe durata termenului de supraveghere, inculpata se va supune următoarelor măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Pe durata termenului de supraveghere, instanța a impus inculpatei să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 București sau în cadrul Poliției Locale Sector 1 București.

Sentința, pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 la data de 30 mai 2022, putea fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. Drumea Mioara a formulat însă apel la această soluție în data de 11 iulie 2022. Drept urmare, Curtea de Apel București nu a putut decât să constate că apelul a fost formulat prea târziu:

  • Solutia pe scurt: DP.1564/A/Respinge, ca tardiv, apelul formulat de inculpata Drumea Mioara, împotriva sentinţei penale nr.351/30.05.2022 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. În baza art.275 al.2 Cod procedură penală, obligă pe inculpata-apelantă la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată azi, 22.11.2022, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.
    Document: Hotarâre  1564/2022  22.11.2022

Alte articole