Ministerul Justiției a publicat în 26 iunie 2024 anunţul de participare privind achiziționarea unui imobil necesar desfășurării în condiții optime a activității instituțiilor subordonate Ministerului Justiției. Este vorba de un imobil necesar desfășurării în condiții optime a activității următoarelor instituții: Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Direcția Națională de Probațiune și Institutul Național de Expertize Criminalistice.
La data de expirare a termenului limită (23.07.2024, ora 15:00), Ministerul Justiției a primit o singură ofertă, cea depusă de firma SOFTEX SRL, conform unui răspuns primit din partea instituției, la solicitarea Justnews. Obiectul cererii de oferte constă în achiziționarea unui imobil cu destinația de clădire de birouri, având o suprafață utilă minimă de 3.700 m² din care:
- Zonă exclusiv de birouri: minimum 1.851,60 m2 utili;
- Sală de conferință 1: 100 persoane;
- Sală de conferință 2: 150 persoane;
- Spații auxiliare compuse din arhive, grupuri sanitare, camere tehnice, camere de servere, cele două săli de consiliu (exclusiv locuri de parcare): minimum 1.848,40 m2 utili (această suprafață include și cele două săli de conferință).
Imobilul trebuie să fie adecvat pentru desfășurarea activităților administrative ale instituțiilor subordonate Ministerului Justiției, asigurând spații suficient de mari și bine echipate pentru birouri, săli de ședință și zone comune. Valoare totală estimată a contractului de achiziție: 30.896.088,24 lei fără TVA, respectiv 36.766.345,00 lei cu TVA inclus (7.353.269 euro cu TVA). Autoritatea contractantă atribuie contractul ofertantului care a depus oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Prețul va reprezenta 60% din punctajul total, astfel, punctajul maxim alocat va fi de 60 de puncte pentru prețul cel mai scăzut.
Potrivit anunțului, perioada de valabilitate a ofertei este de 150 zile de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor. Va urma apoi “etapa depunerii solicitărilor de participare şi a selectării candidaţilor (prin analiza inclusiv a imobilelor ofertate), prin aplicarea criteriilor de calificare şi selecţie”, preconizată să se finalizeze la 13 august 2024. După aceea va urma etapa depunerii ofertelor iniţiale de către candidaţii selectaţi în cadrul primei etape şi a evaluării conformităţii acestora cu cerinţele minime stabilite de autoritatea contractantă şi negocierile în vederea îmbunătăţirii ofertelor iniţiale, care ar urma să se încheie în jurul datei de 26 septembrie 2024. Conform calendarului estimativ al procedurii de achiziție publică, raportul procedurii de atribuire – şedinţa finală de atribuire ar putea a avea loc în jurul datei de 17 octombrie 2024.