Românul ce se visa terorist, condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât miercuri, 3 martie, să admită apelul formulat de D.I.I.C.O.T. împotriva sentinţei penale nr. 300 din data de 20 august 2020, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 777/1/2020 și să-l condamne pe inculpatul Popa Cristi Marian la pedeapsa principală de 5 ani şi 6 luni închisoare. El a fost găsit vinovat de săvârșirea de infracţiuni la legea privind combaterea terorismului (Legea 535/2004), pentru care a primit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani închisoare şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi h) din Codul penal. Popa Cristin Marian a fost găsit vinovat și de comiterea infracţiunii de propagandă teroristă, primind o nouă pedeapsă de 3 ani închisoare. Judecătorii au aplicat pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care au adăugat un spor de 1 an închisoare, reprezentând o treime din durata celeilalte pedepse stabilite.

Inculpatul urma astfel să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare.  Întrucât Popa Cristi Marian fusese condamnat definitiv de către Tribunalul Battonya din Ungaria la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pentru infracțiunea de fals în acte publice, judecătorii instanței supreme de la București au decis să anuleze suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate în Ungaria, să contopească cele două pedepse și să aplice inculpatului o pedeapsă principală de 5 ani și 6 luni închisoare. Judecătorii i-au dedus din pedeapsă durata reținerii și a arestării preventive, de la data de 20 decembrie 2019 la zi. Hotărârea judecătorilor instanței supreme este definitivă.

Popa Cristi Marian a fost trimis în judecată prin Rechizitoriului nr. 1300/D/P/2017 din 9 martie 2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Terorism și a Criminalităţii Informatice.

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie