Restaurantul Pescarul din Capitală, obligat de instanță să plătească pentru că a difuzat neautorizat opere muzicale pe terasă și în incintă în scop ambiental

Exclusivitate

Curtea de Apel București a pronunțat luna trecută o soluție în procesul în care Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor (UCMR-ADA) se judecă cu firma bucureșteană Pescarul Restaurant&Import-export SRL, proprietara restaurantului Pescarul de la Universitate.

  • Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa sentinţa apelată, în sensul că: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 10.200 lei, reprezentând triplul remuneraţiilor datorate pentru comunicarea publică de opere muzicale în restaurantul Pescarul în perioada decembrie 2015- septembrie 2018. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 6.120 lei cheltuieli de judecată fond şi apel, taxă de timbru şi onorariu de avocat. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare.
    Document: Hotarâre  800/2021  19.05.2021

Anterior, Tribunalul București a dat câștig de cauză firmei Pescarul Restaurant&Import-export SRL, respingând ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta UCMR-ADA.

Firma Pescarul Restaurant&Import-export SRL este acuzată că anterior lunii iunie 2018,  în incinta și pe terasa restaurantului Pescarul de la Universitate au fost difuzate opere muzicale în scop ambiental, fără să aibă încheiată cu UCMR-ADA autorizație valabilă de licență neexclusivă a utilizării operelor muzicale în scop ambiental.

În luna iulie 2018, firma Pescarul Restaurant&Import-export SRL a primit din partea UCMR -ADA o notificare prin care era informată că pentru utilizarea legală a operelor muzicale în scop ambiental, era necesar să încheie o autorizație licență neexclusivă pentru comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental, lucru ce s-a concretizat în august 2018. UCMR-ADA a dat însă în judecată pe SC Pescarul Restaurant&Import-export SRL, pentru perioada de 3 ani anterioară lunii iunie 2018, prezumând că a difuzat, în cei 3 ani dinaintea obținerii autorizației, muzică în scop ambiental.

foto: google.com/maps

spot_img

Articole recente

De ce a fost condamnat, în primă instanță, un ilfovean, ce era recomandat de unii drept „un dentist ieftin, care lucrează bine”

În decembrie 2022, o femeie a aflat că în comuna ilfoveană Gruiu, sat Lipia, există "un dentist ieftin, care lucrează...

Mai multe articole din aceeași categorie