Rejudecare în litigiul dintre Ludovic Orban și Iulian Iancu, care durează deja de 6 ani

Exclusivitate

În 2017, liderul de atunci al PNL, Ludovic Orban (foto), îl acuza pe pesedistul Iulian Iancu, la acea vreme preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, că este „omul companiei Gazprom” şi că „torpilează” construcţia conductei de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria). „Uitaţi-vă ce luptă se duce cu Ordonanţa 64 de o parte din PSD, parcă special că distrugă BRUA şi exploatarea de gaze naturale de la Marea Neagră, care poate să reducă dependenţa, nu numai a României, ci a unei părţi din Europa faţă de gazul rusesc. Se încearcă modificarea Ordonanţei 64 astfel încât să introducă nişte stavile suplimentare care pur şi simplu să-i determine să nu dea drumul la exploatare. Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodată s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute să torpileze proiectul BRUA şi reducerea dependenţei de gazul rusesc”, spunea Ludovic Orban într-un  interviu pentru ziarul „Adevărul”   despre Iulian Iancu, ajuns ulterior membru al Comitetului de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Iulian Iancu l-a dat în judecată pe șeful de atunci al PNL, iar, în ianuarie 2019, o instanță a Secției a V-a Civilă de la Tribunalul Bucureşti a hotărât că Ludovic Orban trebuie să-i plătească deputatului PSD (de la acea vreme) Iulian Iancu daune morale de 20.000 lei. După pronunțarea sentinței care îi dădea satisfacție, Iulian Iancu a declarat publicației financialintelligence.ro: “După ani de zile în care această minciună a circulat în spațiul public, m-am hotărât în sfârșit să reacționez și să demonstrez în instanță lipsa de adevăr a acestor acuzații. Această hotărâre a instanței arată lipsa de responsabilitate a unor oameni politici care rostogolesc știri false și neadevăruri în spațiul public pentru a câștiga capital politic sau alte avantaje. Sper ca această demonstrație fiind făcută să-i descurajeze pe cei care aleg această cale a minciunii în viața publică.”

Ludovic Orban a atacat cu apel sentința Tribunalului București, iar în data de 20 octombrie 2022Curtea de Apel București a admis apelul și a schimbat în tot sentinţa, în sensul că a respins acţiunea ca neîntemeiată.  Soluția nu era definitivă, așa că Iulian Iancu a formulat recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.  Săptămâna aceasta, completul C5 NCPC al instanței supreme (format din judecătorii Eugenia Pușcașiu, Ponea Adina Georgeta și Negoescu–Gândac Mihai-Andrei) a pronunțat următoarea soluție:

  • Detalii soluţie: Decizia nr. 486 Admite recursul declarat de reclamantul Iancu Iulian, împotriva deciziei civile nr. 1488 A din 20 octombrie 2022 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Casează decizia recurată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă.

 

spot_img

Articole recente

După ce s-a bătut cu punctul în piept invocând practici înșelătoare, ANPC nu s-a mai deranjat să-și motiveze recursul în litigiul cu o bancă

O decizie controversată În  mai 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin vocea fanfaronului său șef Horia Constantinescu, anunța...

Mai multe articole din aceeași categorie