Răsturnare de situație / Medicul timișorean Mihai Ionac a câștigat apelul din procesul de calomnie cu „Cațavencii” și jurnalistul Patrick Andre de Hillerin

Exclusivitate

Medicul Mihai Edmond Ionac, șeful secției de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Branzeu” Timișoara, a câștigat, la sfârșitul lunii trecute, apelul din procesul de calomnie pe care l-a intentat publicației „Cațavencii” și jurnalistului Patrick Andre de Hillerin:

  • Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată, în sensul că: Admite în parte cererea. Constată caracterul ilicit al afirmaţiilor inserate în articolele apărute în publicaţia online „Caţavencii” la data de 19.12.2019 („…”), la data de 08.01.2020 („…”) şi la data de 22.01.2020 („…”). Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantului daune morale în cuantum de 15.000 lei. Obligă pârâţii să publice, pe cheltuiala lor, dispozitivul prezentei decizii în publicaţia online „Caţavencii”, la rămânerea sa definitivă. Respinge în rest acţiunea ca nefondată. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti-Secţia a III-a civilă. Pronunţată azi, 28.04.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei. DMD/AIC.

Anterior, Tribunalul București a hotărât, în februarie 2021, să respingă cererea de chemare în judecată, formulată de medicul timișorean, ca neîntemeiată.

După cum a consemnat rolii.ro, Mihai Edmond Ionac solicitase judecătorilor să-i oblige pe pârâți la plata, în solidar, de despăgubiri în cuantum de 250.000 de lei pentru prejudiciul nepatrimonial cauzat prin încălcarea dreptului său la respectarea demnității, a onoarei și a reputației (despăgubiri pe care s-a angajat că le va dona către Asociația Dăruiește Viață). Medicul din Timișoara s-a considerat calomniat prin următoarele articole apărute în publicația online Cațavencii:

  • „Sarabanda imposturii în sănătate. Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, acaparat de penali”, publicat în data de 19 decembrie 2019;
  • „Ieri în Timișoara, mâine, probabil, în toată țara”, publicat în data de 8 ianuarie 2020;
  • „Cum să albești un halat alb. Metoda Papici în cazul medicului Ionac”, publicat în data de 22 ianuarie 2020;
  • „Sănătate, că-i mai scumpă decât toate”, publicat în data de 29 ianuarie 2020;
  • „Pentru unii ciumă (roșie), pentru alții mumă (galbenă)”, publicat în data de 5 februarie 2020;
  • „Râul, managerul-minune: alții fac șl el numai spune!”, publicat în data de 6 februarie 2020;
  • „UMF „Victor Babeș” din Timișoara nu a înghițit Gălușcanul”, publicat în data de 27 februarie 2020;
  • „Metoda liberală de răsplătire a postacilor: le angajezi soția prin concursuri aranjate”, publicat în data de 12 martie 2020.

Publicația Cațavencii și jurnalistul Patrick Andre de Hillerin au mai pierdut în ultimul an cel puțin 3 procese în instanțele din București: unul cu omul de afaceri Dragoș Anastasiu, unul cu politicianul Sebastian Burduja și un altul cu tatăl acestuia, Marinel Burduja.

spot_img

Articole recente

NE REVEDEM MARȚI, 6 IUNIE 2023!

Suntem în mini-vacanță. Ne revedem marți, 6 iunie 2023!

Mai multe articole din aceeași categorie