Răsturnare de situație în procesul de calomnie dintre impresarul Radu Baron și membrii trupei “Haiducii”

Exclusivitate

Curtea de Apel București a pronunțat marți, 15 decembrie, soluția în procesul de calomnie dintre impresarul Radu Baron (Răduț Baron) și membrii trupei “Haiducii”, Cristian Caloeanu, Niculae Marian și Cătălin Vieru.

  • Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Baron Răduţ. Admite apelul ormulate de Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată în sensul că: Respinge, ca neîntemeiată cererea principală formulată de Baron Răduţ. Admite în parte cererea reconvenţională. Constată încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine a apelanţilor Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin de către Baron Răduţ. Obligă pe Baron Răduţ să plătească suma de 20.000 lei, câte 10.000 lei pentru fiecare în parte, către Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin. Obligă să publice prezenta hotărâre judecătorească într-un ziar cu întindere naţională. Obligă pe Baron Răduţ la plata sumei de 4.100 lei către Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin, cu titlu de cheltuieli de judecată . Obligă pe apelantul Baron Răduţ la plata sumei de 1.050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel către Caloeanu Cristian şi la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel către Vieru Cătălin. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de recurs şi motivele se vor depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 15.12.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
    Document: Hotarâre  1800/2020  15.12.2020

În urmă cu un an, Tribunalul București pronunțase o cu totul altă soluție în acest dosar, dându-i dreptate impresarului Radu Baron:

  • Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obliga pe pârâtul-reclamant Caloeanu Cristian la plata către reclamantul Radu Baron a sumei de 2000 lei, a publica prezenta hotărâre judecătorească şi a-l obliga la a solicita scuze publice reclamantului intr-o publicaţie naţionala, precum si pe site-rile w.w.w.cancan.ro si w.w.w. .primatv.ro Cererea de chemare în judecată se va respinge ca neîntemeiată în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi doi pârâţi. Admite în parte cererea reconvenţională. Constată încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viată privată ale pârâţilor-reclamanţi, drepturi nepatrimoniale ce au fost nesocotite prin afirmaţiile reţinute în cadrul prezentei hotărâri. Obligă reclamantul pârât la plata, către pârâţii-reclamanţi Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin, sumei de 4000 lei, câte 2000 lei pentru fiecare în parte, a publica prezenta hotărâre judecătorească într-o ziar cu întindere naţională alături de scuze publice pentru reputaţia afectată a celor doi pârâţi-reclamanţi. Compensează cheltuielile de judecată solicitate de părţile prezentei cauze. Cale de atac, apel, în 30 de zile de ia comunicare, care se poate introduce în cadrul Tribunalului Bucureşti. Soluţia se pune la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi, 13.11.2019.
S-au înjurat și acuzat în direct la Teo Show

Impresarul și membrii trupei, aflați de mai mult timp în relații inamicale, după ce au depus unii împotriva celorlalți mai multe plângeri penale, și-au adus acuzații în direct, în emisiunea de divertisment Teo Show. „Nu furăm precum dumneavoastră”, „minte cu nerușinare” sunt cuvinte pe care și le-au adresat invitații în platoul emisiunii găzduite de Teo Trandafir la Kanal D. Cele două părți au cerut instanțelor de judecată să le fie reparată onoarea cu prețul unor sute de mii de lei. Până în prezent, judecătorii au apreciat că, în acest caz, dreptul la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viată privată nu valorează chiar atât.

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie