Radu Mazăre vroia înapoi în Madagascar / Judecătorii i-au respins cererea

Exclusivitate

Judecătorii au respins ca inadmisibilă cererea formulată de petentul Mazăre Radu Ştefan privind transferul temporar în Republica Madagascar. Solicitarea a fost respinsă vineri, 29 mai, de către un complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

EVZ amintește că fostul primar al Constanței  ceruse judecătorilor să fie refăcute procedurile de extrădare din Madagascar, invocând faptul că a fost judecat în lipsă și că în Madagascar nu a fost prezentat în faţa unui judecător pentru extrădare, de proceduri ocupându-se doar un procuror.

Extrădarea din Madagascar

Anunţul de capturare a lui Radu Mazăre a fost făcut pe 8 mai 2019 de Poliţia Română, care a declanșat imediat, împreună cu Ministerul Justiţiei, demersurile pentru extrădare. Autoritățile malgașe au aprobat extrădarea, iar  fostul primar al Constanței  a intrat pe teritoriul României, sub escortă,  pe 20 mai 2019.  Radu Mazăre se afla în Madagascar de la finele anului 2017 și era dat în urmărire internațională prin Interpol.

Fostul edil execută în prezent o condamnare definitivă de 9 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe. Tot în mai anul trecut, Radu  Mazăre a mai fost condamnat la 9 ani și 10 luni într-un alt dosar de corupție, sentință care nu este definitivă.

Foto: digi24

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie