PSD-PNL aglomerează instanțele pentru nimicuri / PNL a pierdut și la Curtea de Apel procesul cu PSD pentru domeniul romaniameritamaimult.ro

Exclusivitate

Curtea de Apel București a respins săptămâna trecută apelul formulat de Partidul National Liberal (PNL) în procesul pentru încălcarea drepturilor de autor în care se judecă cu Partidul Social Democrat (PNL).

  • Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.
    Document: Hotarâre  270/2021  24.02.2021

În acest proces, PSD a a dat în judecată și Institutul de Cercetare-dezvoltare în Informatică (ICI) – care gestionează domeniile de internet ”.ro”.  Social-democrații i-au acuzat pe liberali că au înregistrat domeniul de internet cu sloganul social-democraților romaniameritamaimult.ro. Odată accesată, pagina trimitea utilizatorul la site-ul PNL, nu înainte de a afișa un mesaj ironic la adresa PSD și a premierului de atunci Viorica Dăncilă. Domeniul de internet fusese cumpărat în martie 2019, înainte de alegerile europarlamentare, de către PNL, inspirat de un slogan folosit de PSD.

Justnews a demonstrat în acest articol cum liderul PNL, Ludovic Orban, a mințit opinia publică ieșind public în 7 iunie 2019 cu un comunicat de presă în care anunța că PNL a câștigat procesul cu PSD pentru suspendarea site-ului romaniameritamaimult.ro.

„Partidul Național Liberal a câștigat, în primă instanță, procesul cu Partidul Social Democrat care a solicitat suspendarea site-ului RomaniaMeritaMaiMult.ro. Hotărarea Tribunalului Municipiului Bucuresti poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă. În martie, PNL a inregistrat pagina www.romaniameritamaimult.ro la Institutul National de Cercetare in Informatica – institutul care gestioneaza domeniiile de internet.ro. Aceasta avea drept continut „Error 20-20 PSD not functioning, you will be redirected to the best solution to fix the issue”, iar în câteva secunde utilizatorul era redirectionat către site-ul PNL. În data de 8 aprilie 2019, PSD a chemat în judecata PNL, solicitând ca instanta sa dispuna suspendarea paginii”, au transmis atunci liberalii, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

În realitate, instanța a decis că “obliga pârâta PNL să înceteze folosirea numelui de domeniu romaniameritamaimult.ro și a redirecționării automate catre website-ul https://www.facebook. Dispune transferul acestui nume de domeniu către reclamantă.”

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie