PROIECT CSM / Procurorii vor putea lucra în ture sau chiar de la domiciliu

Exclusivitate

CSM vrea să asigure procurorilor un program de lucru flexibil

Secția pentru procurori a CSM va dezbate în curînd un proiect de hotărâre pentru completarea Regulamentului de ordine interioară al parchetelor, aprobat prin Hotărârea Secției pentru procurori nr. 947/2019.

Potrivit Justnews, care a consultat acest document, modificările prevăd noi reguli de desfășurare a activității în situații excepționale. Astfel, într-un asemenea context, programul de lucru este stabilit de conducătorul parchetului în raport de împrejurările concrete și necesitățile unității, avându-se în vedere asigurarea bunei funcționări.

Lucrul în ture sau de acasă

În astfel de situații, programul de lucru se poate organiza în ture sau schimburi și se poate recurge, în condițiile legii, la munca la domiciliu. Programul de lucru poate fi organizat în mod flexibil, prin combinarea celor două modalități, astfel încât să fie prestate 8 ore zilnic cu posibilitatea ca o parte din acestea să fie efectuate în regim de muncă la domiciliu. Munca la domiciliu poate fi prestată dacă sunt asigurate protecția, integritatea și confidențialitatea documentelor.

Pot fi suspendate audiențele

În situații excepționale, programul de primire în audiență și accesul publicului la compartimentele de relații cu publicul pot fi suspendate de către procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel pentru unitățile proprii și cele din aceeași circumscripție teritorială. În cazul, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție suspendarea poate fi dispusă de către procurorul general. Măsura suspendării poate fi dispusă numai cu respectarea accesului la justiție.

 

spot_img

Articole recente

Fiscul nu i-a convins pe judecători să angajeze răspunderea unei persoane în solidar cu mama sa, urmărită penal și devenită insolvabilă

Prin Decizia de angajare a răspunderii solidare, emisă în decembrie 2021 de Administrația Națională a Finanțelor Publice - Direcția...

Mai multe articole din aceeași categorie