Procuroarea Reyhan Mustafa a obținut avizul CSM pentru postul de supleant al membrului naţional la EUROJUST

Exclusivitate

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acordat avizul consultativ pentru numirea doamnei REYHAN MUSTAFA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în funcţia de supleant al membrului naţional român la Eurojust, pentru un mandat de 5 ani. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate, după suplimentarea ordinii de zi, în ședința din 9 ianuarie 2024 a Secției pentru procurori a CSM.

Amintim că doi procurori s-au înscris la procedura de selecţie a supleantului membrului naţional al României la EUROJUST. Este vorba de Reyhan Mustafa de la Parchetul General și Carmen Elisabeta Fota de la DIICOT, rezultatul procedurii de selecție fiind făcut public în data de 21 decembrie 2023.

Fost procuror DIICOT, doamna Reyhan Mustafa de la Parchetul General a mai candidat la o funcție în această instituție, respectiv chiar cea de reprezentant al României la EUROJUST (Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală). 5 candidați au dat proba interviului în martie 2021 în vederea ocupării funcţiei de membru naţional al Eurojust: Daniela Buruiană, Tiberius Ilie Moldovan, Simona Popa, Mariana Radu şi Mustafa Reyhan. A fost aleasă în final Daniela Buruiană.

Supleantul acţionează în numele membrului naţional sau îl înlocuieşte pe acesta, în funcţie de organizarea activităţii Biroului român la Eurojust. în cazul în care membrul naţional este ales preşedinte sau vicepreşedinte al Eurojust, supleantul îl poate înlocui pe membrul naţional în exercitarea competenţelor ce îi revin în această calitate. Supleantul îl înlocuieşte de drept pe membrul naţional în caz de absenţă fizică de la sediul Eurojust, boală, abţinere, concediu sau vacanţă a postului membrului naţional român la Eurojust. Supleantul are dreptul la paşaport diplomatic şi beneficiază de drepturile salariale şi de alte drepturi băneşti corespunzătoare funcţiei diplomatice al cărei stagiu corespunde vechimii deţinute în magistratură, potrivit legislaţiei de salarizare în vigoare pentru personalul trimis în misiune permanentă în străinătate. Drepturile salariale şi celelalte drepturi băneşti se suportă din bugetul Ministerului Public, al Ministerului Justiţiei sau al Consiliului Superior al Magistraturii, după caz. Mandatul supleantului membrului naţional la EUROJUST este de 5 ani, reînnoibil o dată.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie