Primarul liberal al municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate

Exclusivitate

Primarul liberal al municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Joi, 2 aprilie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv recursul declarat de primarul Romanului.

  • Detalii soluţie:Constată nulitatea recursului formulat de reclamantul Micu Lucian Ovidiu împotriva Încheierii din 13 ianuarie 2017 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Respinge recursul, formulat de reclamantul Micu Lucian Ovidiu împotriva Sentinţei nr.148 din 20 octombrie 2017 ale Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 2 aprilie 2020.

https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=3200000000022481

În data de 12 iulie 2016, Agenția Națională de Integritate a emis un comunicat de presă în care se arăta că MICU LUCIAN OVIDIU, la acea dată viceprimar al Municipiului Roman, județul Neamț, se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea nr. 161/2003.

https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=2248

Primarul Micu foto primariaroman.ro

Într-o primă reacție survenită după decizia Inaltei Curți de Casație și Justiție, liberalul Lucian Ovidiu Micu a declarat publicației Mesagerul de Neamț că *sigur că decizia mă nemulțumește, sunt dezamăgit, însă nu o comentez* și că *nu e deloc momentul acum să dezbat legislația care îmi permite să rămân primar – pentru că nimeni nu poate să treacă peste voința romașcanilor care m-au legitimat în funcție – și nici faptul că nu există vreo lege care să-mi interzică dreptul de a candida*.

https://mesagerulneamt.ro/2020/04/primarul-de-roman-a-pierdut-procesul-cu-ani-si-se-declara-dezamagit/

spot_img

Articole recente

Ce fost ministru al Justiției și judecător CCR se bate în instanță cu autoritățile pentru bani reținuți nelegal din pensie cu titlu de CASS

La data de 29.12.2022, Pivniceru Mona Maria, în calitate de reclamantă,  s-a adresat unui complet de la Secţia a...

Mai multe articole din aceeași categorie