Premieră la DNA: interviu de angajare prin videoconferință

Exclusivitate

Doi procurori vor susține interviul de angajare la DNA Iași prin videoconferință

Procurorii Cotoi Alina Mihaela și Vasiliu Crenguța Ioana vor susține proba interviului prin videoconferință la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași. Decizia a fost luată miercuri, 13 mai, de președintele Comisiei de organizare a concursului, se arată în Hotărârea 5/13.05.2020.

Comisia de organizare a concursului a anunțat încă din 7 mai reluarea  concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând cu data de 18 mai.

Concursul a fost programat inițial în perioada 23 ianuarie – 27 martie 2020 și întrerupt din cauza crizei Covid19.

Concursul se reia cu proba constând în susținerea interviului, ce se va desfășura în zilele de 18 și 21 mai 2020. Au fost acceptați 8 candidați, din care 3 ar vrea să lucreze la Structura Centrală, 2 la DNA Iași, unul la DNA Brașov, un altul la DNA Craiova, iar unul la Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale in cauze privind infracțiuni de corupție săvîrșite de militari.

Posturi suficiente, candidați puțini

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, prin Hotărârea 65/21 ianuarie 2020, un număr de 32 de posturi de procuror la DNA, din care 14 la Structura Centrală. Dintre cele 18 posturi de procuror puse la dispoziție în structurile teritoriale, cele mai multe, câte 4, sunt la Serviciul teritorial Ploiești și la Serviciul teritorial Pitești. Niciunul dintre cei 8 candidați nu a optat pentru vreuna din aceste structuri de parchet.

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie