Poliția Locală a Sectorului 1 ne răspunde: șefii erau în misiune la mitingul PSD din 2018, iar polițista locală, nemulțumită de Clotilde Armand, în timpul său liber

Exclusivitate

Poliția Locală a Sectorului 1 ne-a transmis un răspuns la solicitarea noastră de a lămuri dacă:

  • actualul director general al Poliției Locale a Sectorului 1, Ionuț Deaconu, a fost prezent la mitingul PSD din 9 iunie 2018 din Piața Victoriei. Dacă da, în ce calitate a fost prezent: în calitate de angajat al Poliției Locale a Sectorului 1 sau de persoană privată, aflată în timpul său liber sau în afara orelor de program.
  • secretara directorului general al Poliției Locale a sectorului 1, Ionuț Deaconu, a fost prezentă la o întrunire organizată de candidatul USR-Plus-PNL, Clotilde Armand, care a avut loc în data de 29 august 2020, în parcul Bordei. Dacă da, în ce calitate a fost prezentă: în calitate de polițist local în cadrul Poliției Locale a Sectorului 1 sau de persoană privată, aflată în timpul său liber sau în afara orelor de program.

În răspunsul Poliției Locale a Sectorului 1, pe care îl atașăm integral la sfârșitul articolului, se afirmă că prezența directorului general și a șefilor de structuri la mitingul PSD din iunie 2018 din Piața Victoriei, a fost una “legală și imperios necesară”. Conducerea Poliției Locale a Sectorului 1 spune că acest lucru s-a făcut la solicitarea Brigăzii de Poliție Rutieră, în baza unui Plan de măsuri, prin care polițistii locali au asigurat desfășurarea în condiții optime a adunării publice organizate de Partidul Social Democrat.

Nu am aflat însă de ce nu a fost în uniformă șeful de acum al Poliției Locale a Sectorului 1, Ionuț Deaconu, ci într-o cămașă albă, așa cum a solicitat conducerea PSD, în frunte cu Liviu Dragnea. Prin urmare, Ionuț Deaconu spune că a fost în misiune. Probabil că în misiune au fost și alți polițiști locali, de la alte sectoare din Capitală, trimiși sau ajunși de bunăvoie la mitingul PSD. Tot în uniforma cu cămașă albă.

În ceea ce privește participarea polițistului local Dinu Cristiana Florentina la întrunirea politică recentă, organizată de candidatul USR-PLUS-PNL, Clotilde Armand, Poliția locală a Sectorului 1 afirmă că aceasta a participat în calitate de persoană privată, aflată în timpul său liber și în afara orelor de program.

Menționăm însă că, în legea 155/2010, articolul 21, paragraful (2) se arată în mod clar că:

Poliţistului local îi este interzis:

  • a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora;
  • b) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public;
  • c) să participe la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic;

Prin urmare, legea nu face nicio diferențiere între polițistul local în timpul serviciului și polițistul local în timpul său liber. Polițistului local îi este interzis să participe la orice întrunire cu caracter politic. Punct.

Că legea nu diferențiază între cele două rezultă și din lista de obligații pe care trebuie să îndeplinească un polițist local. Astfel, polițistul local trebuie să intervină și în timpul său liber, conform art.21, aliniatul 1 , litera g)

  • să intervină şi în afara orelor de program, în limita mijloacelor aflate la dispoziţie, pentru exercitarea atribuţiilor de serviciu, în raza teritorială de competenţă, când ia la cunoştinţă de existenţa unor situaţii care justifică intervenţia sa;

Ori, polițista locală, Dinu Cristiana Florentina, secretara șefului Poliției Locale a Sectorului 1, Ionuț Deaconu, ce a făcut?  A participat, în afara orelor de program, la o întrunire cu caracter politic, anunțată public în prealabil de Clotilde Armand, contra-candidatul primarului în funcție al sectorului 1, Dan Tudorache.

Noi suntem de părere că polițista locală Dinu Cristiana Florentina a comis, prin fapta sa, un act în afara legii, pentru care ne așteptăm să fie sancționată foarte sever de actuala conducere a Poliției Locale a sectorului 1, în frunte cu Ionuț Deaconu.

RASPUNSUL POLIȚIEI LOCALE A SECTORULUI 1:

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie