Peste 3.000 de mediatori, sancționați pentru neplata taxelor de Consiliul de Mediere

Exclusivitate

Consiliul de Mediere –  autoritatea competentă din România privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesia de mediator, ca profesie reglementată – a luat decizia de a sancționa disciplinar peste 3.000 de mediatori pentru neplata taxei anuale datorate de aceștia pe anii trecuți. Consiliul de Mediere a publicat Hotărârea nr. 126/25.08.2020 privind sancționarea disciplinară a mediatorilor care figurează cu debit restant în evidentele contabile ale Consiliului de Mediere pe data de 18 septembrie și a pus-o în aplicare în aceeași zi, modificând în mod corespunzător evidența „Tabloul mediatorilor” de pe site-ul cmediere.ro.

Hotărârea nr. 126/25.08.2020 privind sancționarea disciplinară a mediatorilor care figurează cu debit restant in evidentele contabile ale Consiliului de Mediere poate fi vizualizată aici.

În urma acestei decizii, asociația VeDem Just a decis să declanșeze procedura de anulare în Contencios a Hotărârii 126/25.08.2020 a Consiliului de Mediere pe care o consideră nelegală. VeDem Just a identificat mai multe vicii de formă și de fond care ar constitui motive de nelegalitate a acestei hotărâri: a fost dată de comisiile de disciplină în loc de Plenul Consiliului, faptele nu sunt descrise, numele persoanelor sancționate nu sunt menționate, lipsește procedura prealabilă disciplinară, privește fapte comise în urmă cu mai mult de un an când a intrat în vigoare legea ce permite sancționarea pentru neplata taxelor.

Asociația VeDem Just, în care se regăsesc 4 mediatori din județele Constanța, Sibiu, Bihor și Timiș, precizează că a formulat împotriva acestei hotărâri plângere prealabilă adresată Consiliului de mediere și acțiune în anulare adresată Curții de Apel Constanța.

foto: www.facebook.com/ConsiliulDeMediere/

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie