Justnews.ro

Peste 200 de avocați voluntari sunt implicați în proiectul FAST – „Fii Avocat în Școala Ta”, ce va fi derulat în peste 150 de unități de învățământ public și privat din București. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Baroului București, biblioteca Victor Anagnoste a Baroului București a găzduit, în perioada 16 -18 martie 2022, primele ședințe de prezentare a modulelor FAST. Pe parcursul celor trei zile, avocații voluntari  au stabilit un mod coerent de abordare a subiectelor care îi preocupă pe elevii de gimnaziu și liceu, printre care: violență, droguri, bullying, hacking, diferența dintre a fi victimă sau autor al unei infracțiuni, limitele ordinii publice, vârsta răspunderii penale, drepturile și obligațiile de cetățean.

Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Traian Briciu, Decanul Baroului București, Ion Dragne, senatorii Daniel Fenechiu și Robert Cazanciuc,  deputatul Laura Vicol, avocatul Robert Roșu precum și mulți alți avocați bucureșteni se vor implica în susținerea și promovarea Educației juridice în școli, cu dezideratul unei societăți viitoare capabile să își cunoască și să își respecte drepturile și obligațiile.

Scopul proiectului FAST – „Fii Avocat în Școala Ta” – este promovarea culturii legalității și a responsabilității în societate încă de pe băncile școlii. Activitățile desfășurate de avocați în școlile din România includ susținerea unor ore de educație juridică non– formală, voluntar și neremunerat, la nivel de gimnaziu și liceu, pe baza modulelor care vor fi puse la dispoziție de Departamentul pentru educație juridică – DEJ, din cadrul UNBR, condus de avocatul Luminița Ioana. De asemenea, vor putea fi organizate procese simulate, concursuri, dezbateri precum și vizite în cadrul instituțiilor de profil – instanțe, penitenciare etc.  Pentru atingerea obiectivelor proiectului au fost deja încheiate protocoale de colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Agenția Națională Antidrog.

Alte articole