Peste 2.300 de persoane candidează în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar

Exclusivitate

2.359 de persoane sunt înscrise pe Tabelul cuprinzând candidații la examenul de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar). Alte 132 de persoane s-au înscris pe Tabelul cuprinzând candidații la examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice. Cele două tabele pot fi vizualizate aici.

Conducerea Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) a dat publicității marți, 15 septembrie, o serie de precizări referitoare la modalitatea în care se va desfășura examenul de primire în profesia de avocat, (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice,  sesiunea septembrie 2020, programat la complexul expozițional ROMEXPO:

– Examenul începe la ora 10.00 a zilei de 20.09.2020
– Cu începere de la ora 7.00 și până la ora 9.00, candidaţii se vor prezenta la porțile de acces A și B ale complexului expozițional ROMEXPO, după cum urmează:
● la poarta A – candidații cu numele de familie de la lit. A până la litera M inclusiv;
● la poarta B – candidații cu numele de familie de la lit. N până la litera Z inclusiv

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Baroului București, examenul  va consta într-un test grilă, ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal. Întrebările din chestionarul de examen vor avea unul sau două răspunsuri corecte, iar tematica de examen este cea stabilită prin Decizia Comisiei Permanente nr. 135 din 12.06.2020, publicată pe site-ul U.N.B.R.

Mai multe detalii despre modul de desfășurare a examenului, pe justnews.ro

spot_img

Articole recente

Fiscul nu i-a convins pe judecători să angajeze răspunderea unei persoane în solidar cu mama sa, urmărită penal și devenită insolvabilă

Prin Decizia de angajare a răspunderii solidare, emisă în decembrie 2021 de Administrația Națională a Finanțelor Publice - Direcția...

Mai multe articole din aceeași categorie