Pedeapsă mărită pentru șoferul care, în septembrie 2021, a lovit intenționat cu mașina angajatul unei spălătorii auto din Capitală

Exclusivitate

Curtea de Apel București a pronunțat sentința definitivă în procesul cetățeanului turc Eralp Burhan, trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, după ce l-a lovit intenționat cu mașina pe angajatul unei spălătorii auto din cartierul bucureștean Vitan:

  • Solutia pe scurt: Decizia penală nr. 2062/A din data de 19.12.2023 – În baza art. 421 alin. (1) pct. 1 lit. b) Cod procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Eralp Burhan, (date), împotriva sentinţei penale nr. 358/24.03.2023, pronunţată de Tribunalul București în dosarul nr. 34471/3/2021. În baza art. 421 alin. (1) pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București împotriva aceleiași sentințe penale. Desfiinţează, în parte, sentinţa atacată şi rejudecând: Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului Eralp Burhan, de la 5 ani închisoare la 6 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1) lit. (a), (b) și (i) C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, a dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și a dreptului de a conduce autovehicule în sensul art. 6 alin. (6) din OUG nr. 195/2002 pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 65 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie prev. de art. 66 alin. 1) lit. (a), (b) și (i) C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exercițiul autorității de stat și a dreptului de a conduce autovehicule în sensul art. 6 alin. (6) din OUG nr. 195/2002. În baza art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, constată încetată de drept măsura controlului judiciar, la data pronunţării prezentei decizii. În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de câte 600 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului în apel. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate în apelul parchetului rămân în sarcina statului. Menţine sentinţa apelată sub aspectul tuturor celorlalte menţiuni care nu contravin prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 19.12.2023.

Prima sentință

În aprilie anul acesta, Tribunalul București l-a găsit vinovat pe Eralp Burhan de săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor calificat, condamnându-l pe acesta la o pedeapsă de 5 (cinci) ani de închisoare. Ca pedeapsă complementară, instanța a dispus, în cazul inculpatului, interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1) lit. (a), (b) și (g) C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, a dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și a dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 3 (trei) ani. Judecătorul a mai hotărât confiscarea de la inculpat a sumei de 31.338 euro, echivalentul în lei la data efectuării plății la cursul Băncii Naționale a României și a dispus instituirea măsurilor asiguratorii și instituirea măsurii popririi asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în lei sau valută, până la limita sumei de 159.960 lei.

Filmul evenimentului

În septembrie 2021, cetățeanul turc Eralp Burhan a ajuns cu mașina la spălătoria auto din Vitan, unde a cerut pachetul VIP, pentru care urma să achite 125 de lei. Potrivit publicației Adevărul, șoferul le-a lăsat angajaţilor spălătoriei 150 de lei, dar când s-a întors, probabil nemulţumit de serviciile prestate, a vrut banii înapoi. Unul dintre angajaţi i-a spus să meargă sănătos şi i-a dat doar restul. A început apoi o ceartă și îmbrânceală, surprinsă de camerele de supraveghere instalate în curtea spălătoriei. După mai multe replici dure purtate între el și angajații spălătoriei, cetățeanul turc a plecat din parcare, dar a revenit după 10 minute. Șoferul a intrat cu mașina pe o alee lovindu-l apoi, în plină viteză, pe un angajat al spălătoriei, tocmai fratele celui cu care s-a îmbrâncit. El și-a abandonat ulterior autoturismul și a dispărut. Mai târziu, șoferul s-a prezentat la o unitate de poliţie, de unde a fost preluat de către Serviciul Omoruri, dosarul său fiind instrumentat și apoi trimis în instanță de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie