Patronatul Român a dat chix / Instanța a respins solicitarea organizației de a-și modifica actul constitutiv

Exclusivitate

Prin cererea înregistrată la data de 25.01.2021 pe rolul Tribunalului București, petenta Federația Patronatul Român a solicitat instanței de judecată să ia act de modificările intervenite privind excluderea membrilor, cooptare membri, modificare statut, mandat președinte, componență Consiliu Director și să modifice astfel actul constitutiv al organizației.  În susținerea cererii, reprezentantul petentei a depus la dosarul cauzei: componența Consiliului Director din 23.12.2019, statutul actualizat, procesul-verbal al ședinței din 23.12.2019.

Tribunalul a reținut că, potrivit dispozițiilor art. 33 alin. (1) și alin. (2) din O.G nr. 26/2000,„ modificarea statutului asociației se face prin înscrierea modificării în Registrul asociațiilor și fundațiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripție își are sediul asociația, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 8-12. Cererea de înscriere a modificării va fi însoțită de hotărârea adunării generale, iar în cazul modificării sediului, de hotărârea consiliului director. Hotărârile se depun în copie certificată pentru conformitate cu originalul de persoana sau persoanele împuternicite prin hotărârea adunării generale sau, după caz, a consiliului director să desfășoare procedura de înregistrare a modificării”.

Tribunalul a constatat că la dosarul cauzei nu a fost depusă vreo hotărâre a Adunării Generale a Federației, astfel cum apare ca fiind necesar potrivit dispozițiilor legale anterior evocate în situația modificării statutului asociației. După cum a consemnat rolii.ro, petenta Federația Patronatul Român a depus exclusiv statutul actualizat. În aceste condiții, instanța a remarcat faptul că nu a fost făcută dovada depunerii la dosar a Hotărârii Adunării Generale și a actelor adiționale și că astfel nu au fost îndeplinite condițiile prevăzute de OG nr. 26/2000. Pentru aceste considerente, Tribunalul București a respins cererea ca nefondată.

În data de 13 decembrie, instanța superioară – Curtea de Apel București – a consfințit soluția instanței de fond:

  • Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată, azi 13.12.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
    Document: Hotarâre  1823/2021  13.12.2021
spot_img

Articole recente

De ce nu i-au dat dreptate judecătorii fostului șef al Poliției române și al DGA, în procesul acestuia cu Agenția de Integritate

În septembrie 2023, Agenția Națională de Integritate anunța, într-un comunicat, că a  constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 1.157.736...

Mai multe articole din aceeași categorie