Partidul lui Ponta a pierdut definitiv procesul gecilor fără factură, folosite în campania din 2020

Exclusivitate

Pro România, formațiunea condusă de fostul premier Victor Ponta, a pierdut definitiv litigiul cu SC AMMA PRINT SRL, determinat de neplata unor geci furnizate și folosite de partid în campania electorală din 2020, în urma unei decizii luate marți, 31 octombrie, de Înalta Curte de Casație și Justiție:

  • Detalii soluţie: Respinge excepţia nulităţii recursului, invocată de intimaţi. Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul-pârât PARTIDUL PRO ROMÂNIA împotriva deciziei civile nr. 1808 din 15 noiembrie 2022 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a V-a Civilă. Definitivă.

În ianuarie 2022, la circa un an de la înregistrarea cauzei, instanța de fond – Tribunalul București – pronunțase următoarea soluție:

  • Solutia pe scurt: Admite, în parte, cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 4595690 lei reprezentând debit datorat şi suma de 873181,1 lei reprezentând TVA aferentă debitului datorat. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 58293,7 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Respinge cererea de chemare în garanţie, ca neîntemeiată. Respinge cererea chematului în garanţie de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 06.01.2022.

Soluția Tribunalului București a fost confirmată de altfel de către instanța superioară – Curtea de Apel București – care a respins, în urmă cu 1 an, apelurile ca nefondate.

Jurnalistul Cristian Andrei, de la Europa Liberă, care a relatat prima dată despre acest proces, a scris că AMMA Print, firma condusă de Mihail Volintiru, solicitase judecătorilor ca partidul condus de Victor Ponta să achite aproape 8 milioane de lei pentru gecile furnizate în noiembrie 2020 organizațiilor județene ale Pro România, dar instanța de fond a decis ca Pro România să plătească cu aproape 3 milioane de lei, mai puțin. Trezorierul partidului condus de Victor Ponta, Mircea Dobre, susținea, pe 1 iunie 2021, că nu exista contract sau factură pentru gecile primite de la AMMA PRINT SRL. „Am încredere că trezorierul Pro România și reprezentanții partidului au respectat exact prevederile legale. Am încredere că judecătorii vor decide în mod echitabil”, afirmase anterior, în mai 2021, liderul formațiunii, Victor Ponta.

Surse din partid au precizat atunci pentru Europa Liberă că, pentru a câștiga acest proces, Victor Ponta se angajase în postul de consilier juridic la Pro România, de unde a încasat un salariu net de 3.000 de euro lunar.

spot_img

Articole recente

Fostul baron de Bistriţa, Ioan Oltean, mai primește o șansă de a recupera onorarii avocaţiale de circa 45.000 de euro, plătite în războiul său...

Ioan Oltean a fost parlamentar de Bistrița-Năsăud din 1990 până în 2016, iar din 1992 a condus filiala Bistrița-Năsăud...

Mai multe articole din aceeași categorie