Parlamentul a decis: avocații vor primi competențe sporite

Exclusivitate

Camera Deputaților a votat ca for decizional proiectul legislativ de includere expresă a avocaților în corpul profesioniștilor care pot atesta înscrisuri în materie comercială, eliberare certificate de cazier judiciar și de stare civilă.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Barourilor din Româania(UNBR), avocatul va putea să semneze în locul anumitor comercianți, în ceea ce privește relațiile cu Registrul Comerțului. Este vorba de înlocuirea semnăturii persoanei fizice ce acționează cu titlu profesional sau a reprezentanților unor asociații familiale. Semnătura trebuie dată personal de către aceștia în fața avocatului și va fi folosită în întreaga activitate a comerciantului persoană fizică, respectiv a reprezentantului asociației familiale. De asemenea, solicitarea unor înscrisuri precum cazierul judiciar sau acte de stare civilă vor putea fi eliberate și avocatului.

În privința actelor de stare civilă, proiectul adoptat de Parlament prevede că certificatele de stare civilă se pot elibera și avocaților împuterniciți de către titulari sau de către reprezentanți legali ai acestora în baza împuternicii avocațiale.

Proiectul legislativ a fost votat în unanimitate de către Senat în 21 Iulie 2020 și de către Camera Deputaților, ca for decizional, în 2 Septembrie 2020.

foto: cdep.ro

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie