Justnews.ro

Parchetul Militar este instituția care va prelua dosarul deschis în urma accidentului rutier provocat de șoferul ministrului transporturilor, Lucian Bode. Motivul îl constituie faptul că autoturismul Volkswagen Touareg ar fi fost condus de un militar din cadrul Serviciului de Protecție și Pază. Imediat după accident, un dosar a fost constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, dar acesta va fi declinat în scurt timp către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, instituție condusă de către colonelul magistrat Ionel Corbu. În imaginile video surprinse de un motociclist, se vede cum șoferul Touareg-ului pătrunde de mai multe ori pe contrasens, pentru a depăși alte autoturisme, aflate în coloană. La un moment dat, mașina ministrului transporturilor s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus si s-a oprit în gardul unei locuințe.

„Din verificările făcute de polițiștii Serviciului Rutier Argeș s-a stabilit că un autoturism Volkswagen Touareg care circula dinspre Vâlcea spre Pitesti, pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, în condițiile efectuării unei depășiri neregulamentare. În urma evenimentului rutier au fost răniți șoferul primei mașini și o pasageră din al doilea autovehicul – o femeie de cetățenie poloneză. Și șoferul acestei mașini este tot de cetățenie poloneză. Ambele persoane care au suferit leziuni au primit îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi necesară transportarea acestora la spital”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Argeș, citat de Hotnews. Codul Rutier prevede că masinile Serviciului de Protectie si Paza pot fi dotate cu lumini albastre de avertizare, iar ele pot fi puse în funcțiune doar dacă se deplasează la o intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență. Mașina în care se afla Lucian Bode se îndrepta spre București, după ce a fost, cel mai probabil, în județul natal al ministrului transporturilor, Sălaj.

Surse judiciare ne-au declarat că șoferul polonez al mașinii lovite de Touareg-ul condus de sepepist  ar fi militar de carieră, ofițer de legătură NATO al armatei poloneze.

foto: youtube.com

 

Alte articole