Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați va avea în viitor un sediu nou, în strada Basarabiei nr. 45 A

Exclusivitate

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre a Guvernului privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați și declararea lui ca bun de interes național. Este vorba de un teren în suprafață de 1479 mp, situat în municipiul Galați, str. Basarabiei nr. 45 A, județul Galați, înscris în CF nr. 109336 (prin H.C.L. nr. 269 din 28.07.2011, acest teren a fost atribuit în folosință gratuită Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați).

În prezent, sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați figurează în clădirea aparținând Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, situată în str. Basarabiei nr.47, construită în perioada 1967 – 1968, cu o suprafață utilă de 650 mp.  Clădirea se află în reparații capitale, astfel că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați și Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați își desfășoară activitatea într-un imobil atribuit în folosință pe durată determinată de către Primarul Municipiului Galați, imobil care este impropriu din punct de vedere al cerințelor tehnice și de funcționalitate specifice.

Realizarea noului sediu al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați este cuprinsă în „Programul Național de consolidare a infrastructurii sediilor de parchete aflate în municipiile reședință de județ”, care a fost inițiat de Ministerul Justiției, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, conform Memorandumului adoptat în ședința Guvernului din 10.12.2014. Acest program național vizează asigurarea fondurilor necesare consolidării infrastructurii următoarelor sedii de parchete din municipii reședință de județ: Focșani, Brașov, Constanța, Târgu Mureș, Iași, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Bacău, Deva, Oradea, Tulcea și Târgu Jiu. Valoarea totală a Programului, estimată în urma centralizării solicitărilor formulate de ordonatorii de credite, este de 18 milioane euro.

Imobilul-teren pe care va fi construit sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați nu face obiectul unor cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privată sau de restituire, depuse în temeiul actelor normative cu caracter special privind fondul funciar, respectiv cele care reglementează regimul juridic al imobilelor preluate în mod abuziv de statul român în perioada 06.03.1945 -22.12.1989, și nu face obiectul vreunui litigiu.

 

 

 

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie