Înalta Curte de Casație și Justiție a dat dreptate definitiv Autorității de Supraveghere Financiară (Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare), în procesul inițiat de omul de afaceri de origine libaneză, Mohammad Murad.
- Detalii soluţie: Respinge excepţia nulităţii recursului. Respinge recursul formulat de reclamantul Murad Mohammad împotriva sentinţei civile nr. 2629 din 12 decembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 2 decembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Cunoscut mai ales ca patron al lanțului de fast-food Spring Time și al hotelurilor Phoenicia, Mohammad Murad devenise în 2014 acţionar majoritar al companiei Hebe Sângeorz Băi (simbol HEBE). Cu un an înainte, Muhammad Murad fusese amendat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară ( Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare), pentru că nu a realizat ofertă publică de preluare obligatorie a S.C. HEBE S.A. Sângeorz Băi, în termenul prevăzut de lege, încălcând astfel prevederile art. 203 alin. (1) din Legea nr. 297/2004.
Prin Decizia NR. A/196/05.07.2013, Mohammad Murad a fost amendat cu suma de 50.001 lei. Împotriva acelei decizii, omul de afaceri a formulat plângere prealabilă, care i-a fost respinsă. Patronul lanțului Spring Time și al hotelurilor Phoenicia s-a adresat apoi instanțelor de judecată, solicitând anularea deciziei nr.A/196/05.07.2013, iar în subsidiar înlocuirea amenzii cu avertisment.
Instanța de fond, Curtea de Apel București, a hotărât, în 12 decembrie 2019, să respingă cererea de chemare în judecată, formulată de Mohammad Murad, ca neîntemeiată.
foto: facebook.com