Sirianul Omar Hayssam avea o nelămurire legată de pedeapsa de 24 de ani închisoare, iar magistrații l-au lămurit definitiv

Exclusivitate

Curtea de Apel București a respins marți, 9 martie, o contestație la executare formulată de sirianul Omar Hayssam, deținut în penitenciarul Mărgineni.

  • Solutia pe scurt: DP. 289/A/ Respinge, ca nefondata, contestația la executare formulata de condamnatul OMAR HAYSSAM, privind lamurirea dispozitivului deciziei penale nr.1633/A din 01.11.2016 pronunțata de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penala in dosarul nr.38956/3/2012*. In baza art.275 alin.2 C.pr.pen. obliga contestatorul-condamnat la plata sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitiva. Pronunţată in şedinţă publica azi, 09.03.2021.
    Document: Hotarâre    09.03.2021

Decizia penală vizată este cea pronunțată în “Dosarul Manhattan”, în care sirianul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea unor infracțiuni economice. În acel dosar, Omar Hayssam a primit o condamnare de 24 ani si 4 luni de închisoare, fratele lui Hayssam, Mohamad Omar, 22 ani de închisoare, iar Mihai Nasture, cumnatul lui Hayssam, 3 ani și 4 luni închisoare.

Potrivit DIICOT, Omar Hayssam si complicii lui au contractat împrumuturi bancare în numele companiilor Bucovina Mineral Water si Rio Soft Drinks, dupa care au transferat patrimoniile celor două societăți (fabrica de sucuri Rio din Timisoara și fabrica de îmbuteliere ape minerale Bucovina din Vatra Dornei) către alte societăți reale sau fantomă din „Grupul Manhattan”. Prejudiciul produs era de peste 100 milioane de lei.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu” și 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În 2006, sirianul a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea.  În octombrie 2018, Tribunalul Dâmboviţa a respins cererea lui Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale.

foto: agerpres.ro

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie