Justnews.ro

Oana Chichernea a fost nominalizată pentru a ocupa una din cele 3 funcții de consilier al procurorului general

Secţia pentru procurori a CSM va lua în discuție în şedinţa de marţi, 26 mai, avizarea numirii procurorului Oana Chichernea în funcția de consilier al Gabrielei Scutea, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorul Oana Chichernea ( fostă Marchiș) a activat la DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov și la Secția Judiciară ( Serviciul Judiciar Penal) al Parchetului General.  Conform legii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie poate fi ajutat în activitatea sa de trei consilieri, magistrați în activitate (procurori sau judecători), numiți prin ordin de către procurorul general, cu avizul Secției pentru procurori a CSM.

De ce a fost refuzat Cristian Lazăr

Pentru una dintre aceste funcții a fost nominalizat, la 30 martie 2020, procurorul Cristian Lazăr, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. În ședința din 14 aprilie 2020, Secția pentru procurori a CSM, condusă de Tatiana Toader, a refuzat însă, cu 4 voturi pentru și 3 împotriva, să accepte această nominalizare.

Principalul motiv invocat de procurorii din CSM era că pentru a-l desemna pe Cristian Lazăr în respectiva funcție nu era nevoie de o delegare, așa cum s-a solicitat prin adresa 670/C/3404/30.03.2020, ci doar de o numire în respectiva funcție. Explicațiile CSM pot fi vizualizate aici. 

Alte articole