Mesajele uneia dintre cele mai agresive voci din PSD
În perioada Dragnea-Dăncilă, unul dintre comunicatorii cei mai agresivi ai PSD, mai ales în ceea ce privește mesajele anti-europene și anti-justiție, a fost Gabriela Zoană. Ea a intrat în Parlamentul European în 2018, când Viorica Dăncilă a eliberat un loc pentru a ocupa la București funcția de premier, și a rămas mai bine de un an la Bruxelles. Gabriela Zoană a candidat și la alegerile europarlamentare din mai 2019, pe locul al 12-lea pe listele PSD, însă nu a prins un alt mandat. Câteva din declarațiile făcute în perioada în care activa ca europarlamentar din partea PSD sunt ilustrative:
- Gabriela Zoană (PSD): Klaus Iohannis ignoră opinia Comisiei de la Veneția privind referendumul
- Gabriela Zoană (PSD):Opoziţia sacrifică interesul naţional pentru interesul său electoral
- Putiniștii din PSD. Cei doi europarlamentari care au votat pro-Rusia în Parlamentul European
- Eurodeputat PSD: Kovesi a jucat rolul victimei. Francezul a avut prestanța impecabilă ieri
- Gabriela Zoană: Se dorește instaurarea dictaturii în Europa.
Numită secretar de stat la Justiție de către premierul demis Viorica Dăncilă
Digi24 amintește că Viorica Dăncilă a numit-o pe Gabriela Zoană în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, deși guvernul Dăncilă era demis. Din luna aprilie până în octombrie 2019, posturile de secretar de stat din Ministerul Justiției condus de Ana Birchall au rămas vacante. Motivul? Ana Birchall a refuzat să accepte numirea unor secretari de stat impuși de PSD, iar, în replică, Viorica Dăncilă refuza să aprobe propunerile ministrului Justiției pentru aceleași posturi.
Ce post ocupă Gabriela Zoană la ONRC
Potrivit CV-ului său, Gabriela Zoană, care a absolvit Facultatea de Drept la Univ. Nicolae Titulescu și este doctor în drept la Academia de Poliție A.I.Cuza, îndeplinește și în prezent funcţia de director general adjunct la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului ( ONRC). Ea a ajuns la ONRC prin detașare de la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții străine – Guvernul României, începând cu data de 05 aprilie 2013.
Într-un răspuns primit de la ONRC, semnat de directorul general Valentina Burdescu, se precizează că Gabriela Zoană a ajuns, prin detașare, la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Serviciul juridic, în funcţia de consilier juridic specialist, pentru o perioadă de 1 an. De asemenea, se menționează că, începând cu data de 25 iulie 2016, Gabriela Zoană exercită, pe bază de mandat, funcţia de director general adjunct obţinută prin concurs, până la data de 24 iulie 2020. Conform Ordinului ministrului justiţiei nr. 2836/C/25.07.2016, durata mandatului de director general adjunct al doamnei Maria Gabriela Zoană este de 4 ani (25 iulie 2016 – 24 iulie 2020), postul fiind ocupat prin concurs.
Era director general adjunct și înainte de concurs
Justnews a descoperit însă că Gabriela Zoană a fost director general adjunct al ONRC cu mult timp înainte de concursul dat în iulie 2016 și nu a fost consilier juridic specialist în 2013, ci chiar director general adjunct la ONRC. Astfel, în declarații de avere/interese, din 2013, 2014 si respectiv 2015, Gabriela Zoană menționează, negru pe alb, că îndeplinește funcția de director general adjunct la ONRC.
Unde este adevărul?
Poate că actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, va descâlci ițele concursurilor, numirilor și detașărilor persoanelor din actuala conducere a ONRC. Menționăm doar că mandatul de 4 ani al actualului director general, Valentina Burdescu, a expirat în aprilie 2020.
Foto: Facebook